- hirdetés -

Három fiatal orosházi kézilabdázó is részt vett Hódmezővásárhelyen a magyar serdülő válogatott válogató eseményén. A fiatal sportolók megtiszteltetésnek vették, hogy lehetőségük nyílt megmutatni tehetségüket.

A Magyar Kézilabda Szövetség országszerte válogató eseményeket szervezett, amelyeken a klubokban nevelkedő tehetségeket keresik, akik számításba jöhetnek később a korosztályos válogatottban is.

Egy ilyen eseményt tartottak Hódmezővásárhelyen, ahol az Orosházi Női Kézilabda Club U14-es csapatából hárman, Csiszár Hanna, Musztafa Lara és Vass Maja képviselték egyesületüket.

Csiszár Hanna, Musztafa Lara és Vass Maja (Fotó: Horváth Bence)

– Szorgalmuk és a tehetségük alapján megérdemelten vettek részt a felmérőn a lányok. A hétköznapokban jól dolgoznak, fejlődni akarnak, a mérkőzéseken is fontos tagjai a csapatnak. Büszke vagyok rájuk – fogalmazott edzőjük, Elhardt Edina.

A fiatalok többek között Buday Ferenc, orosházi férfi kézilabdacsapat korábbi edzője előtt mutathatták meg, mit tudnak.

A lányok mindhárman úgy nyilatkoztak, megtiszteltetés volt számukra, hogy lehetőségük volt részt venni az eseményen. Lara és Maja izgultak úgy érzik, hogy ez kihatott a teljesítményükre is. Hanna nem először vett részt hasonló felmérőn, a fiatal szerint jól sikerült a válogatás. Elhardt Edinától megtudtuk, hogy a felmérő eredményéről később kap értesítést az egyesület.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.