- hirdetés -

Ugyan a futásra nem került sor december 3-án, de a jótékonysági kezdeményezés így is elérte a célját.

Teljesen megtelt a főtér pénteken este öt óra előtt nem sokkal, az apropó a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat által 19. alkalommal megrendezett Mikulásfutás volt. A csípős hideg ellenére több mint százan gyűltek össze, hogy teljesítsék a távot egy jó cél érdekében. Ekkor még azonban nem is sejtették, milyen hírt kapnak.

– Az idei Mikulásfutás sajnos, nem futás lesz. Le kell fújnunk a program ezen részét, a Huba utcai baleset miatt. A rendőrök természetesen a helyszínen vannak, így nem tudják biztosítani a rendezvényünket – jelentette be Magonyné Urbán Zsuzsanna ifjúsági referens.

Magonyné Urbán Zsuzsanna (Fotó: Horváth Bence)

A bejelentést követően nagy volt a csalódottság a jelenlévők körében, de a mozgás így sem maradt el. Szöllősi Ágnes párjával – róluk nem is olyan régen mi is írtunk – közösen tartottak egy rögtönzött tornát.

A jótékonysági felhívás így is elérte a célját, hiszen már korábban összegyűlt a szükséges mennyiségű ajándékcsomag.

Fotó: Horváth Bence

– Összesen 166 csomagra van szükség ahhoz, hogy minden támogatott intézmény kaphasson. Nagy örömünkre ez már korábban összejött, sőt már be is dobozoltuk a csomagokat és hamarosan célba is juttatjuk. Minden amit a helyszínen adnak le a nevezők az már plusz és természetesen ezeknek is megvan a helye. Az első száz jelentkező ezúttal is pólót kapott ajándékba – nyilatkozta Tóth Loretta, az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat alpolgármestere.

A csomagokat az idei évben is a kórház gyermekosztályán, a Családok Átmeneti Otthonában, a Nagycsaládosok Egyesületénél, a Kistérségi Gyermekjóléti Központban és a Csemeteneveldénél osztják ki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.