- hirdetés -

Befejeződött az óvoda felújítása, Mikulás-jelmezbe öltöztek a kórház újszülöttjei, meggyújtották az adventi gyertyákat a város koszorúján és a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapata is szép sikert ért el egy olyan versenyen, melyre több, mint 10 év után tértek vissza. Erről írtunk decemberben.

Teljes egészében befejeződött a Forrás Református Óvoda felújítása. Az eddig 45 gyermek fogadására alkalmas intézmény 75 férőhelyesre növekedett, és emellett korszerűsödött kívül és belül is.

Ötezer méteren már sokakat levitt a mentőhelikopter a kórházba, de ő végig úgy érezte, bírni fogja. Pedig 65 éves volt ekkor és a Mount Everest alaptábor mégiscsak 5380 méteren feküdt, ami 5 Kékes-tető magassága. De ő bizonyította, ha igazán szeretnél valamit, akkor nincs lehetetlen. Kolompár György mesélt kalandjairól.

Koronavírus-gyorstesztet végeztek az orosházi iskolák dolgozóin. Az Eötvös, a Székács, a református és a Vörösmarty iskola igazgatóját kérdeztük az eredményekről.

Mikulás-jelmezbe öltöztették az Orosházi Kórház újszülöttjeit. A Nagyszénási Önkormányzat illetve a Nagyszénási Varroda és Szövöde lepte meg őket a piros jelmezzel.

Idén nem a megszokott módon teljesítették a távot a Mikulásfutás résztvevői. A szervező, Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat mindenképpen szerette volna, ha a korlátozások ellenére 2020-ban is sikerül a kezdeményezés eredeti célját is teljesíteni. Végül 200-nál is több mikuláscsomagot gyűjtöttek, melyekkel idén négy szervezetet támogattak.

Hosszú évek után vett részt ismét a Nagy Vagy vetélkedőn a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, ahol egészen a döntőig meneteltek. December 12-én került adásba az utolsó rész, ahol végre megtudhattuk, hogy a második helyen végzett az iskola csapata.

Nagyobb ünnepség nélkül, de idén is megköszönték azoknak a személyeknek a munkáját, akik megszakítás nélkül, évtizedek óta a város önkormányzatánál vagy annak valamely intézményénél dolgoznak.

A karácsonyt megelőző ünnepi várakozási időszak, advent utolsó vasárnapján mind a négy gyertya egyszerre világított az Árpád-kertben. Az elmúlt három alkalomhoz hasonlóan most sem volt több száz, akár ezres tömeg, nem szállt kürtőskalács és sült gesztenye illat a levegőben. Csendes és visszafogott körülmények közt gyúlt lángra az adventi koszorú negyedik gyertyája.

Természetesen sokkal több minden történt decemberben is, mint amit fentebb megemlítettünk. Az OrosCafé oldalán a lap aljára görgetve megtalálhatják archívumunkat, ahol minden írásunkat, hónapokra bontva újra elolvashatják. Jó böngészést!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.