- hirdetés -

Idén nem a megszokott módon teljesítették a távot a Mikulásfutás résztvevői. A szervező, Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat mindenképpen szerette volna, ha a korlátozások ellenére 2020-ban is sikerül a kezdeményezés eredeti célját is teljesíteni. Végül 200-nál is több mikuláscsomagot gyűjtöttek, melyekkel idén négy szervezetet támogatnak.

Az eseményen kénytelenek voltak módosítani, de a cél nem változott. Ahogy az elmúlt 17 évben, úgy idén is igyekeztek több száz rászoruló vagy beteg gyermeket boldoggá tenni egy-egy mikuláscsomaggal. Az ajándékokat idén négy szervezet, a Családsegítő Központ, a Családok Átmeneti Otthona, az Orosházi Kórház Gyermekosztálya és a Csemetenevelde részére gyűjtötte a szervező, Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat.

Az esemény iránt érdeklődőket a közös futás helyett idén egyéni futásra bíztatták, legyen az akár 1 kilométer vagy a Mikulásfutás szokásos 4,3 kilométere. Az erről készült képernyőfotókat az esemény Facebook-falára lehetett feltölteni, a résztvevők között ajándékot is kisorsoltak.

December 4-én el is indultak kiosztani az addig összegyűlt csomagokat (Fotó: OHGYIÖK)

– Összességében én sikeresnek ítélem meg az idei eseményt, mert több mikuláscsomag gyűlt össze, mint amire számítottunk. Szám szerint több mint 200. Ez még nem végleges, mert megkértem a Polgármesteri Hivatal portásait, hogy a hétvégén érkezőket se utasítsák vissza, mert hétfőn is ki tudjuk vinni a csomagokat. Az egyéni futást szombat estig 16-an teljesítették, de ezt is meghosszabbítottuk vasárnap estig – mesélte Magonyné Urbán Zsuzsanna, ifjúsági referens.

A csapatban nevezők között is sorsoltak, ahol a Székács József Evangélikus iskola csapata nyert, akiknek torta lesz majd a jutalmuk.

200-nál is több csomag gyűlt össze idén (Fotó: OHGYIÖK)

– Nagyon jó volt azt látni, hogy így is milyen sokan mellénk álltak és bár a futás rajtja utáni érzés – amikor több száz ember egyszerre elindul – most elmaradt, de a hidegrázás a csomagok gyülekezése láttán is megvolt – tette hozzá Magonyné Urbán Zsuzsanna.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.