- hirdetés -

A mai és a tegnapi nap során ismét koronavírus-gyorstesztet végeztek az orosházi iskolák dolgozóin. Az Eötvös, a Székács, a református és a Vörösmarty iskola igazgatóját kérdeztük az eredményekről.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola mindhárom tagintézményében, vagyis a székhelyintézményen túl a Czina Sándor és a Rákóczitelepi Tagintézményben is csak negatív eredmények születtek. Orosz László intézményvezető elmondta, az Operatív Törzs döntése alapján péntektől, vagyis december 4-étól a múlt héten digitális távoktatásra átállt felső tagozat is az iskola falai között, a tantermekben tanulhat tovább.

Víghné Pintér Lillától, a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatójától megtudtuk, intézményükben mindenki vállalta a gyorstesztet, nemcsak a pedagógusok, hanem az egész alkalmazotti közösség. A mai napon egyetlen pozitív teszteredmény született, egy felsős tanár lett igazoltan koronavírus-fertőzött.

Nagy Róbert, a Székács József Evangélikus Iskola igazgatója elmondta, ezen a héten iskolájukban többeket szűrtek, mint legutóbb, hiszen néhány technikai dolgozóval is bővült azok száma, akik alávetették magukat a gyorstesztnek. Egy felsős tanár és egy alsós tanító eredménye lett pozitív. Az előbbi pedagógus távolléte helyettesítéssel megoldható, azt pedig a Népegészségügyi Osztály határozza majd meg, hogy az alsós tanító osztályát mennyiben érinti majd a pozitív teszteredmény.

Korcsok Marianna, az Eötvös József Katolikus Általános Iskola igazgatója tájékoztatta az OrosCafét arról, hogy a múlt hetihez hasonlóan most sem lett egyetlen pozitív teszteredményt sem iskolájukban.

A koronavírus gyorsteszten a pedagógusok és az iskolák technikai dolgozói önkéntes alapon vesznek részt. Iskolánként eltérő, hogy a tanárok teljes létszámban vagy kevesebben vetik alá magukat a tesztelésnek. A tesztelés alól mentesülnek azok, akik már igazoltan átestek koronavírus-fertőzésen, akik a tesztelés időpontjában épp karanténban vannak, illetve akik csak digitális munkarendben oktatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.