- hirdetés -

Teljes egészében befejeződött a Forrás Református Óvoda felújítása. Az eddig 45 gyermek fogadására alkalmas intézmény 75 férőhelyesre növekedett, és emellett korszerűsödött kívül és belül is.

Három új csoportszobával bővült az óvoda, az alapterület közel 600 négyzetméterrel növekedett, és az udvar területe is nagyobb lett a korábbinál. Az energetikai beruházások, köztük a szigetelés és nyílászárók cseréje nagyban megkönnyíti majd az intézmény üzemeltetését. Az óvoda területén parkolókat alakítottak ki, melyek között akadálymentes is helyet kapott.

2017 végén döntött úgy a Békés Megyei Önkormányzat, hogy 270,75 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesíti az Orosházi Református Egyházközséget a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően.

– 2019 júniusában kezdődött el az óvoda felújítása és kibővítése, 2020 augusztusában kaptuk meg a használatbavételi engedélyt. Az régi játszótér helyén készült el az új épület, így ott már nem maradt hely a játszóudvarnak. Ezért még a felújítás előtt megvásároltuk a szomszédos telket, ahol kialakítottuk az új játszóudvart. A régi játékok lettek ide áthelyezve, de már mind felújítva, szakember által bevizsgálva. A mai modern szabványnak megfelelően gumitéglákat helyeztünk minden játék alá és köré – emelte ki Szalkay Róbert lelkész, az Orosházi Református Egyházközség képviselője.

Szalkay Róbert lelkész (Fotó: Horváth Bence)

A fejlesztés célja a gyermekjóléti alapellátásokhoz és az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása, a szolgáltatások minőségének fejlesztése, a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése volt.

A koronavírus-járvány miatti intézkedések okán a felújítások végeztével hivatalos átadóra nem volt lehetőség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.