- hirdetés -

Családi sportnapot rendeztek, bombának látszó tárgyat találtak, Rubint Réka érkezett, valamint országos szintű szépségverseny döntőjének is otthont adott Orosháza 2020. szeptemberében.

A helyszín a régi, csak a körülmények változtak. Az idei tanévben újabb feladatokkal kell megküzdeniük az intézményeknek, melyekben a diákok is készséggel együttműködnek. A város oktatási intézményeiben a tervek szerint indult el az első tanítási nap.

Valami újat, izgalmasat létrehozni – Ezzel a céllal rendezték meg szeptember 5-én a Városi Családi Sportnapot az Állomás téren, ahol a gyermekek és a felnőttek is megtalálhatták az őket érdeklő programokat, elfoglaltságokat. Edzések, egészségügyi mérések és sportpálya is várta a vendégeket.

Fiatal diákok segítették társaikat, hogy biztonságosan eljussanak az iskolába. Újra elindult a rendőrség Zebra Zsaru programja.

A Gyártelep utcán dolgoztak a Városüzemeltetési Zrt. emberei, amikor egy bombának látszó fémtárgy került elő a földből.

Ünnepi esemény helyszíne volt szeptember 10-én a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium ebédlője, ahol Gyulai Szakképzési Centrum és az O-I Hungary Kft. képviselői írták alá az üvegipari képzésre vonatkozó együttműködési megállapodásukat.

Csordultig telt szeptember 13-án az Eötvös iskola sportcsarnoka, ahol a Mozdulj együtt Orosháza rendezvény keretében Rubint Réka tartott edzést az érdeklődőknek. A mintegy egyórás foglalkozás végén ezúttal is megosztotta néhány gondolatát a hallgatósággal.

A 100 éves orosházi birkózás tervezett ünnepség sorozatát alaposan felforgatták a járvány miatt hozott intézkedések. A Junior Országos Bajnokságot azért – ha nézőközönség nélkül is -, de megrendezhették.

Mintegy két héten keresztül Orosházán készültek fel a 2020-as Magyarok Világszépe legcsinosabb versenyzői a szeptember 18-án rendezett döntőre. Az eseménynek a Petőfi Művelődési Központ színházterme adott otthont.

Akadályfutáson vettek részt szeptember 27-én a vállalkozó kedvű orosháziak. A Kint a szabadban nevet viselő program során a gyerekek és a felnőtt versenyzők is megtalálhatták számításaikat, egy rövidebb és egy hosszabb táv közül választhattak.

Természetesen sokkal több minden történt szeptemberben is, mint amit fentebb megemlítettünk. Az OrosCafé oldalán a lap aljára görgetve megtalálhatják archívumunkat, ahol minden írásunkat, hónapokra bontva újra elolvashatják. Jó böngészést!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.