- hirdetés -

Akadályfutáson vettek részt szeptember 27-én a vállalkozó kedvű orosháziak. A Kint a szabadban nevet viselő program során a gyerekek és a felnőtt versenyzők is megtalálhatták számításaikat, egy rövidebb és egy hosszabb táv közül választhattak.

Három évvel ezelőtt, egy Spartan Race futást követően találta ki Viczián Szabolcs, hogy Orosházára is szervez akadályfutást az érdeklődőknek, amit sikerült is megvalósítani az Amit csak akarsz – Orosházán pályázat keretében.

Szeptember 27-én idén már harmadszor érkeztek Gyopárosfürdőre a futni vágyók, akik egy rövidebb és egy hosszabb táv közül választhattak, előbbihez három és fél, utóbbihoz hét kilométert kellett teljesíteniük.

A rövidebb és a hosszabb távon is kemény próbatételek vártak a futókra (Fotó: Kovács Lajos)

– Szerencsére rengeteg segítséget kaptam Orosháza ifjúsági referensétől, Magonyné Urbán Zsuzsannától, aki az adminisztrációs munkát végezte, én pedig igyekeztem a fizikait, az akadályok előkészítését, melyhez szintén sok segítséget kaptam lelkes önkénteseinktől. A rövidebb távon 11 akadállyal találkoznak a versenyzők útjuk során, a hosszabb távon hússzal is – részletezte a szervező.

Elmondta, az akadályok közt a fizikai erőpróbák mellett előfordultak gondolkodós és az ember türelmére építő feladatok is.
– Olyan része is van például, hogy az egyik állomásnál egy tűbe bele kell fűzni a cérnát. Az ember azt gondolná, ez milyen egyszerű dolog, de amikor futott már előtte két kilométert, akkor könnyen meg tud remegni a keze – tette hozzá.

Volt, hogy egy farönköt a vállukra véve kellett tovább futniuk a résztvevőknek (Fotó: Kovács Lajos)

A vírushelyzetet figyelembe véve a versenyzők egyesével rajtoltak. Gyerekek és felnőttek egyaránt csatlakoztak a kezdeményezéshez, elmondásuk szerint a futás kikapcsolja, felpörgeti az embert, ezért nem is volt kérdés, hogy nekivágnak. Bíznak benne, hogy idővel hagyománnyá válhat a kezdeményezés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.