- hirdetés -

Visszatért az Orosházi Fúvószenekar, kiderült, hogy hol lesznek iskolaőrök, 40 éve vált pappá Iványi László, valamint a hagyományos tavaszi időpont helyett ekkor tartották meg a 2020-as babaköszöntő ünnepséget. Ezt történt idén júliusban.

Volt, aki az üzletek kirakatának párkányain vagy a szökőkút peremén ülve, más a biciklijének támaszkodva, esetleg egy fa hűvösében állva hallgatta az Orosházi Fúvószenekar visszatérő koncertjét. Az Árpád-kertbe meghirdetett fellépésen nemcsak nézőkből, de örökzöld muzsikából sem volt hiány.

Váratlan fordulat állt be a fiatal orosházi edző életében. Boér Gábor az NB I-es Zalaegerszeg kispadját vette át.

Egy régi, egész életünket meghatározó élmény vagy autó mindig a legkellemesebb emlékeink közé tartozik – vallja Kaáli Nagy Géza professzor, aki egyedülálló oldtimer motor- és autógyűjteménnyel rendelkezik. A Balaton északi partján, Dörgicsén található múzeumában látta vendégül Dávid Zoltán polgármestert, Bojtor István alpolgármestert és dr. Blahó Jánost, a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatóját.

Ünnepi szentmisét tartottak a belvárosi katolikus templomban július 26-án. Két ok miatt volt más a szertartás, mint a megszokottak: Iványi László 40 éve vált pappá, míg a fiatal orosházi Balogh Ottó első miséjét tartotta.

Gyerekként több sportágat kipróbált, mégsem volt kérdés, hogy a kézilabdában találja meg számításait, korábban a junior- és a felnőtt B-válogatottan is megfordult. Lászlai Szabolcs ugyan még csak a 28. életévében jár, mégis kalandos és mozgalmas pályafutást tudhat magáénak. A balszélső poszton bevethető játékos hét, Cegléden töltött év után tért haza Orosházára.

Csordultig telt a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor terme gyermekekkel és szüleikkel július 29-én. Az eredeti, tavaszra tervezett időpont helyett ekkor tartották a hagyományos babaköszöntő ünnepséget, ahol Dávid Zoltán polgármester egyesével ajándékozta meg a csöppségeket és kísérőiket.

Július 30-án ünnepelte nyolcvanötödik születésnapját az egykori pedagógus, labdarúgó, sportvezető. Szűcs Ferenc ma is aktív közéleti életet él.

Először osztotta ki a Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémia Mentor-díját, melyet azok az intézményvezetők, pedagógusok kaphatnak meg, akik nagyban támogatják az akadémia munkáját és működését. A Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója, dr. Blahó János is a díjazottak között volt.

Természetesen sokkal több minden történt júliusban is, mint amit fentebb megemlítettünk. Az OrosCafé oldalán a lap aljára görgetve megtalálhatják archívumunkat, ahol minden írásunkat, hónapokra bontva újra elolvashatják. Jó böngészést!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.