- hirdetés -

Meggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján, karácsony előtti koncertet adtak a Liszt Ferenc iskola növendékei, gádorosi lány lett az év nővére Oxfordban, véradók kaptak elismeréseket és ingyen ölelkeztek a Széchenyi téren. Többek között ez történt az év és az évtized utolsó hónapjában, decemberben.

Fellobbant az első láng

Az apróságok és persze a felnőttek sem hagyták szó nélkül, amikor az ünnepi időszak első vasárnapján, december 1-jén meggyulladt a gyertya Orosháza adventi óriáskoszorúján. Megkezdődött a karácsonyi várakozás.

(Fotó: Rosta Tibor)

Fókuszban a deres rónaság

A tél beköszöntével a megváltozik a táj, elcsendesül a rónaság, mintha megállna az idő. Fotóriporterünk, Rosta Tibor objektívén keresztül kaptunk betekintést a rónaság és Gyopáros hajnali, dérrel keretezett arcára.

(Fotó: Rosta Tibor)

Újra ölelkeztek

Tavaly indult a kezdeményezés és a sikeren felbuzdulva folytatták akciójukat a túracsapat tagjai. December 11-én este bármelyik járókelő kaphatott egy ölelést a Spar előtt táblával a kezükben várakozó hölgyektől.

(Fotó: Rosta Tibor)

Karácsonyváró koncertet adott a Művészeti Iskola

Karácsony előtti koncerttel hangolódtak az ünnepekre a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei december 19-én. A Petőfi Művelődési Központban tartott rendezvényen ezúttal a táncos- és képzőművész hallgatók is csatlakoztak a zenészekhez, ők is bemutatva, hogy mit tanultak a 2019-es évben.

(Fotó: Rosta Tibor)

Gádorosi lány lett az év nővére Oxfordban

Holtversenyben az év nővére lett Szekretár Andrea Oxfordban. A gádorosi lányt 12000 dolgozó közül választották ki. Andrea nagyon boldog, hogy ekkora elismerésben részesült, hiszen azt mondja, ő igazából csak a munkáját végezte. Az év nővérével Bogdánffy-Szőke Anett készített riportot, melyet ide kattintva olvashat.

(Fotó: Szekretár Andrea)

Kézműves programokkal és társasjátékkal várták az érdeklődőket a gyermekkönyvtárban

A hagyományoknak megfelelően december 20-án ezúttal is kézműves foglalkozásokkal várták a gyerekeket a Justh Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában. A kreatív foglalkozások után sem ért véget a program, társasjáték estet tartottak az érdeklődőknek.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Harmincadjára zárták koncerttel az évet a fúvósok

Megújult repertoárral, régi-új helyszínen, de a megszokott színvonalon tartotta meg jubileumi, harmincadik szilveszteri koncertjét az Orosházi Fúvószenekar. A csapat ezúttal az Eötvös csarnokot töltötte meg, és szerzett feledhetetlen pillanatokat a könnyű- és komolyzenét mesterien ötvöző előadásával a több, mint 700 fős közönségnek.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.