- hirdetés -

Tavaly indult a kezdeményezés és a sikeren felbuzdulva folytatták akciójukat a túracsapat tagjai. Szerda este bármelyik járókelő kaphatott egy ölelést a Spar előtt a hölgyektől.

Az ölelők most is az „Az a bizonyos első lépés túracsapat” tagjai közül kerültek ki. Mészár Hajnalka és kis csapata „Ingyen ölelés” táblákkal tudatta a járókelőket, hogy ezen az estén a szeretet ilyen megnyilvánulásával találkozhatnak. Az ötletgazda elmondta, hogy már rég tervezi az ölelés orosházi meghonosítását.

Az ötletgazda és egyik első megöleltje (Fotó: Rosta Tibor)

– Az interneten láttam egy videót, amely egy olasz kisvároskában szervezett hasonló akcióról szólt. Nagyon megtetszett, és már akkor gondoltam rá, hogy egyszer jó volna Orosházán is megcsinálni – meséli a kezdetről.

Tavaly a Boldogság program keretében, ősszel osztották az ölelést Hajnalkáék akkora sikerrel, olyan pozitív fogadtatással, hogy elhatározták, amint lehet megismétlik. Nem véletlenül épp ünnepek előtt tették meg harmadszor is.
–Úgy gondoltuk, ilyenkor karácsony táján még nagyobb szükségük van az embereknek a szeretetre. Ezt bizonyítja, hogy voltak, akik maguk kérték, hogy öleljük meg őket, és érezhetően örültek az érintésnek, mások pedig jó néven vették, hogy odamentünk hozzájuk egy ölelésre – beszélt az idei akció tapasztalatairól Mészár Hajnalka.

Heten, de nem gonoszok. A csapat. (Fotó: Rosta Tibor)

A megölelt járókelők kivétel nélkül pozitívan nyilatkoztak a váratlan eseményről. Először meglepődtek, majd igent mondtak, végül kellemes érzésekkel a szívükben mentek tovább a dolguk után.

A csapat azt szeretné az akcióval elérni, hogy mindenki vigye magával ezt az ölelést és a karácsonyfa körül megsokszorozva ossza szét a szerettei között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.