- hirdetés -

A hagyományoknak megfelelően december 20-án ezúttal is kézműves foglalkozásokkal várták a gyerekeket a Justh Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában. A kreatív foglalkozások után sem ért véget a program, társasjáték estet tartottak az érdeklődőknek.

A gyerekek már kora délután az asztalokhoz gyűltek, ahol különböző karácsonyi díszeket készítettek. Hagymásiné Lazanyecz Anikó, gyermekkönyvtáros elmondta, a kézműves foglalkozások és a téli játszóház hagyományos év végi foglalkozásnak számítanak, a gyerekek évek óta készítenek szép és ötletes díszeket karácsonyfára, asztalra és ajtóra is.

– Különböző technikákkal dolgozunk, de varrni is szoktak a gyerekek különböző termékeket. Sokan jönnek segíteni is kivágni nekik ollóval a megfelelő formákat vagy megfelelően ragasztani. Rengeteg hóemberből vagy éppen angyalkából formált dísz készült itt már az évek során, de gyakran készül például gyertyatartó is – mesélte Hagymásiné Lazanyecz Anikó.

Idén sem maradt el a szokásos, karácsony előtti kézműves foglalkozás (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A játékos kedvűeknek a kézműves foglalkozásokat követően is érdemes volt visszatérniük, ekkor már társasjáték est színesítette a rendezvényt, ahol mindenki megtalálhatta a kedvére valót. A társasjátékok szintén visszatérő programnak számítanak a könyvtárban, általában az adott hónap utolsó péntekén rendezik meg, ezúttal azonban kivételt tettek.

A Monopoly mellett népszerűnek számítottak a labirintusos és különféle logikai játékok is a gyerekekhez ekkor már szüleik és a társasjátékok iránt érdeklődő felnőttek is csatlakoztak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.