- hirdetés -

Karácsony előtti koncerttel hangolódtak az ünnepekre a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei december 19-én. A Petőfi Művelődési Központban tartott rendezvényen ezúttal a táncos- és képzőművész hallgatók is csatlakoztak a zenészekhez, ők is bemutatva, hogy mit tanultak a 2019-es évben.

Egy számukra különösen kedves eseménnyel zárták 2019-es fellépéseik sorozatát a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Az ifjú zenészek az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal december 19-én a Petőfi Művelődési Központ színháztermében léptek fel, ahol egy kis újdonsággal is szolgált az intézmény a nézőknek.

– Ezúttal nemcsak koncert lesz, a produkcióba bekapcsolódnak a társas- és moderntáncokat tanuló növendékek, valamint iskolánk képzőművészei is, akik a szintén a Petőfi Művelődési Központba kihelyezett kiállítással, valamint ajándéktárgyak elkészítésével járulnak hozzá az eseményhez – mesélte Kardosné Bánhidi Éva, a Művészeti Iskola igazgatója.

A rendezvényen először Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere köszöntötte a vendégeket. Kiemelte, hogy az este egy kiváló alkalom arra, hogy lelkünket az ünnepekre hangoljuk, valamint hogy a művészet által közelebb kerüljenek egymáshoz a növendékek, tanáraik és hozzátartozóik.

– Nagyszerű érzés, hogy újra és újra itt lehetek önök között. A karácsony közeledtével nagyon értékes pillanatoknak tartom, amiket szeretteink körében tölthetünk, vagy éppen egy ilyen örömteli eseményen vehetünk részt. Büszke vagyok rá, hogy ilyen sok tehetséges diák tanul a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában – tette hozzá.

A kétrészes műsorban elsőként az iskola vonószenekara lépett fel, a nézők a produkciók során többféle feldolgozásban is meghallgathatták kedven karácsonyi dalaikat. Komolyzene mellett könnyűzene vagy éppen jazz stílusban. A táncos növendékek is kitettek magukért, a komolyabb keringő mellett a könnyed, latinos táncstílusokból is ízelítőt kaptak a nézők, akik tapssal jutalmaztak minden produkciót.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.