- hirdetés -

Kéklámpás Naptól, elismerések kiosztásától, orosházi sportolók kiváló teljesítményétől volt hangos 2019. júniusa. Mutatjuk, mikről írtunk a hónapban!

Óvodákban, általános- és középiskolákban tanító pedagógusok több évtizedes munkáját ismerték el június 3-án, a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor termében. Idén is díjjal köszönték meg Orosháza pedagógusainak türelmét, hivatástudatát és példamutatását.

Óvodák, általános iskolák és középiskolák pedagógusai részesültek elismerésben (Fotó: Rosta Tibor)

A Táncsics Mihály Gimnázium aulájában gyűltek össze június 4-én, az idei Nemzeti Összetartozás Napjára érkező megemlékezők. A Székács iskola előadását követően az intézmény előtti 1920-as emlékkőnél helyezték el az emlékezés virágait.

Az Evangélikus Iskola tanulói előadásukkal emlékeztek a Nemzeti Összetartozás Napján (Fotó: Rosta Tibor)

Csapatmozgás és rendőri akcióbemutató, baleseti és konyhatűz szimuláció. Ezúttal sem telt eseménytelenül június 8-án a Kéklámpás Nap, ahova új helyszínen, a Táncsics utcán várták az érdeklődőket. A látogatók hetedik alkalommal nyertek betekintést a rendőrök, tűzoltók és mentők hétköznapjaiba.

Látványos bemutatókban idén sem volt hiány a Kéklámpás Napon (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A birkózó sport orosházi barátai izgatottan figyelték a különböző médiumokat és várták a spanyolországi EB. híreit, a Spartacus első éves juniorja, Szél Anna szerepléséről, aki végül ezüstéremmel zárt.

Ezüstéremmel zárta az Európa-bajnokságot Szél Anna (Fotó: United World Wrestling)

A családjából többen is teniszeztek, így 6-7 évvel ezelőtt Lehoczky Anna is ellátogatott a Tó utcai teniszpályára. Gyorsan megszerette a sportágat, hamarosan vidékbajnokságokon, majd régiós- és országos versenyeken is bizonyította tehetségét. Az elmúlt évekhez hasonlóan 2019-ben is.

Családtagjainak a hatására ment le először a teniszpályára, de hamar megtalálta a sportágban számításait Lehoczky Anna (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ezúttal sprintversenyen tette próbára állóképességét Mokcsay Péter. A fiatal orosházi triatlonversenyző a két megmérettetésből álló 575 Keszthely Triatlonon vett részt, ahol végül a hatodik helyen végzett az erős mezőnyben.

Fokozatosan építette fel teljesítményét és ért el egyre jobb eredményeket Mokcsay Péter (Fotó: Rosta Tibor)

Június 21-én a magyar egészségügy napján, Semmelweis Ignác születési évfordulóján köszöntötték az Orosházi Kórház kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozóit, illetve a több évtizede az intézményben tevékenykedőket.

Dolgozóit köszöntötte az Orosházi Kórház a Semmelweis napi összejövetelen (Fotó: Rosta Tibor)

Június utolsó napjai a szóbeli érettségi vizsgákról szólnak az orosházi középiskolák végzős osztályaiban. Nem volt ez másként a Táncsics Mihály Gimnáziumban sem, ahol a 12-es osztályok tagjai és az előrehozott érettségit tevő tizenegyedikesek kapták meg bizonyítványaikat, több esetben dicséretben is részesülve.

Izgatottan vették kezükbe bizonyítványaikat a végzősök (Fotó: Rosta Tibor)

A II. világháborút követő kuláküldözések áldozataira emlékeztek június 29-én országszerte, így Orosházán is. A rendezvény résztvevői három helyszínen is koszorúkat helyeztek el, ezzel emlékezve az igazságtalanul szenvedett parasztokra és gazdákra.

A kuláküldözések áldozatairól is megemlékeztek júniusban (Fotó: Rosta Tibor)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.