- hirdetés -

A magyar egészségügy napján, Semmelweis Ignác születési évfordulóján köszöntötték az Orosházi Kórház kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozóit, illetve a több évtizede az intézményben tevékenykedőket.

Zsúfolásig megtelt június 21-én délelőtt az Orosházi Kórház nagytárgyalója, ahol az idei Semmelweis-napi ünnepségre gyűltek össze az intézmény dolgozói.
– A mai napon a magyar egészségügy napját ünnepeljük, egészen pontosan 1992 óta. Ilyenkor azért gyűlünk össze, hogy az elmúlt fél év nehézségeit és pozitívumait összegezzük, valamint az év végi összdolgozói értekezlethez hasonlóan elismerjük a kórház dolgozóit – ismertette a részleteket dr. Duray Gergő, a kórház főigazgatója.

A Himnuszt és a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek hangszeres és énekes produkcióit követően dr. Horpácsy Balázs, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Dél-alföldi térségének igazgatója kezdte meg kezdte meg a köszöntők sorát.

– Egyszerűen csak meg szeretném köszönni mindenkinek a munkáját, kimondani az itt jelen lévőknek, hogy szükségünk van rátok. Hiszen az egészségügyben dolgozók azt keresik, miként tudnák a legtöbbet tenni az emberekért, elvéve az időt szeretteiktől és saját maguktól is. Ezért néha meg kell állni egy kicsit! Ilyen a mostani alkalom is, amikor visszagondolhatunk az elmúlt év munkájára, eredményeire – mondta dr. Horpácsy Balázs.

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere kiemelte, a Semmelweis-nap nemcsak a jeles orvosról, hanem a jelen gyógyítóinak megbecsüléséről is szól. Azokról, akik az emberi élet védelmét tekintik hivatásuknak és ennek rendelnek alá mindent önfeláldozó hozzáállásukkal.
– Önök nem kis feladatot vállalnak nap, mint nap, de kívánom, hogy a nehézségek ellenére is találják meg az örömet munkájukban és legyenek büszkék önmagukra. Mi azok vagyunk – tette hozzá a polgármester.

Dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója a januártól júniusig tartó időszak fontosabb eseményeit és eredményeit ismertette, majd Hevesi Ágnes a Szülészeti-Nőgyógyászati Osztály főnővére ismertette Semmelweis Ignác életútját. A kórház dolgozói egykori munkatársukról, dr. Kovács István sebész-főorvosról is megemlékeztek, aki a közelmúltban, 92. évesen hunyt el.

Ezt követően nem maradt más hátra, mint az Orosházi Kórház 36 új szakdolgozójának (13 ápoló, 4 gyakorló ápoló, 1 szövettani asszisztens, 1 szonográfus, 3 műtőssegéd-gipszmester, 4 diplomás ápoló, 2 egészségfejlesztő mentálhigiénikus, 1 védőnő, 2 epidemiológiai szakápoló, 2 kiterjesztett hatáskörű ápoló, 1 gyógyászati segédeszköz forgalmazó, 2 dietetikus) eskütétele és a különböző kitüntetések, elismerések átadása a kórház dolgozóinak.
– Örülök a díjamnak, bízom benne, hogy ez annak is az elismerése, hogy az Orosházi Kórház jó úton jár – tette hozzá az adjunktusi kinevezésben részesülő dr. Hegedűs Attila.

Városi kitüntetettek: dr. Nagy Gabriella, dr. Krajczár István, dr. Bozó Szilvia, Oláh Istvánné, dr. Tóth Éva, Tóth Istvánné, Csordásné Széll Angelika

Adjunktusi kinevezések: dr. Hegedűs Attila, dr. Hován Csaba, dr. Bozsár Stefánia, dr. Makfalvi Ildikó, dr. Méhes Mónika

Jubileumi jutalmazottak:
25 éves: Oláh Imre, Orsós Józsefné, Csala Imréné, Kiss Zsolt, Balogh István, Farkasné Bajor Mónika, dr. Makfalvi Ildikó Réka, Dénes Ildikó, Joós Éva, Tóth Lászlóné, dr. Irsai Ákos, Szabó Julianna, Hrivnák Györgyné, Baráth Ibolya, Pató Gáborné, Tóthné Juhász Nagy Erika, dr. Bitó Klára, Kurucz Pálné, Kis Gabriella

30 éves: Csőkéné Benkő Edit, dr. Gyenes Ágota

40 éves: Móroczné Baki Gizella, Dér Zoltán, Kovácsné Máté Mária, Szokolai Sándorné, Gazsó Mihályné, dr. Floszberger Péter, Kiss Andrásné

Főigazgatói dicséretben részesült: Bánszki Margit, Héjjáné Domonkos Edit, Juhászné Keresztes Nóra, Kovácsné Tóth Hajnalka, Lengyel Margit, Náfrádiné Papp Margit, Puskásné Sarkadi Erika, Szekeres Anita, Szitáné Göllönt Mária, kollektíva: belgyógyászati és gasztroenterológiai szakág szakdolgozói

Orvosigazgatói dicséretben részesült: dr. Gera Zsuzsanna, Nagy Nikolett, Orsós Józsefné, Trupulainé Papp Mónika, dr. Orvos Nelli, dr. Rusznák Jolán, Zsilák Edina, kollektíva: Központi Laboratórium

Ápolási igazgatói dicséretben részesült: Gelegonyáné Malya Ildikó, Rácz Anna, Krébeszné Szél Erzsébet, Lancsárné Krizsán Mária, Madarász Márta, Palacsik Jánosné, Szabó Zoltánné, Szántai Péterné, Széllné Samu Szilvia, kollektíva: Intenzív Terápiás Osztály

Gazdasági igazgatói dicséretben részesült: Fülöp Anikó, Gelegonya Lajos, Horváth Ferenc, Pörneki Krisztina, kollektíva: Döntéselőkészítő Csoport

A Magyar Ápolàsi Egyesület megyei kitüntetését, ezüst kitűzőt vehetett át: Gáliknè Hegedűs Éva és Tóth-Kovács Làszlóné audiológiai asszisztensek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.