- hirdetés -

Ezúttal sprintversenyen tette próbára állóképességét Mokcsay Péter. A fiatal orosházi triatlonversenyző a két megmérettetésből álló 575 Keszthely Triatlonon vett részt, ahol végül a hatodik helyen végzett az erős mezőnyben. Célja, hogy augusztus végén az olimpiai távú országos bajnokságon minél jobb eredményt érjen el.

Két versenyből álló hétvégét bonyolítottak le a magyar triatlonmezőnynek június 15-16 között Keszthelyen, az 575 Keszthely Triatlon versenyen. Az elmúlt időszakban triatlonban jelentős sikereket elérő Mokcsay Péter is részt vett a megmérettetésen.
– Először június 15-én álltak rajthoz a versenyzők a középtávú országos bajnokság teljesítéséhez (1,9 km úszás, 90 km kerékpár, 21 km futás). Ebben a kategóriában Sándor Béla képviselte Orosházát, aki az eXtremeMan Nagyatád versenyére készül, ő szervezte le nekem, hogy részt vehessek az esti sprinttávon – mesélte Mokcsay Péter.

Ezúttal Keszthelyen gyűlt össze a magyar triatlonmezőny, köztük Mokcsay Péter

Az este 17:30-kor rajtoló sprintverseny, ami előzetesen 750 méteres úszásból, 20 kilométernyi kerékpározásból és 5 kilométernyi futásból állt.
– Az úszásra előzetesen 12-13 perces időt terveztem, ezt viszont felborította, hogy valamivel hosszabbnak bizonyult a táv. A közel 1 kilométert így 20 perc alatt úsztam le, 6 perces hátrányban az élmezőnytől. Ezért gyorsan bringára pattantam, a két szám között mindössze egy perc telt el és már tekertem is – számolt be a váratlan nehézségekről a fiatal versenyző.

A sprinttáv kerékpáros része 5 körből állt Keszthely belvárosában, körönként 4 darab 90 fokos kanyarral. A technikás pályán már az első 100 méteren összeállt egy erős boly, akikkel tudta tartani a lépést, így 33 perc után ért újra a depó területére, hogy megkezdhesse az utolsó versenyszámot, a futást. Itt már sikerült felzárkóznia az élmezőnyre, így összesítésben 1 óra 19 perccel teljesítette a távot.

Szombathelyen lesz a következő megmérettetés, de az országos bajnokságra is készül (Fotó: Rosta Tibor)

Ez összesítésben a 37. helyre volt elég a 231 fős mezőnyben, korosztályában pedig a 6. helyen végzett.
– Szerettem volna dobogón végezni, de ehhez még több rutint kell szereznem. A következő versenyem július 13-án lesz, a Vasi Vasember nevű megmérettetésen, ahol az olimpiai távon (1,5 km úszás, 40 km kerékpár és 10 km futás) már szeretnék a korosztályomban dobogóra állni – mesélte.

Ezt követően sem marad sok ideje a pihenésre, a nyár napjai várhatóan szintén edzéssel telnek majd, az augusztus 31-i, ugyancsak olimpiai távon rendezett országos bajnokságra készülve.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.