- hirdetés -

A múlt héten a birkózó sport orosházi barátai izgatottan figyelték a különböző médiumokat és várták a spanyolországi EB. híreit, a Spartacus első éves juniorja, Szél Anna szerepléséről.

Anna éremért utazott Potevedrába és éremmel is, mégpedig ezüsttel tért haza. Vele és klubelnök édesapjával a megérkezés után idéztük fel az eseményeket.A

Ahogy a szakemberek, úgy édesapja, Szél Attila is sokat várt az orosházi lánytól formája alapján.

– Anna idén első éves a juniorok között, most váltott korosztályt. A nemzetközi edzőtáborok és versenyek alapján azért lehetett tudni, hogy van keresni valója az Európa-bajnokságon. Egy bármilyen érem reményében indultunk el. A sorsolást látva reményteljesnek tűnt a dolog, Anna meccseit látva pedig végképp. Az első nap után nyilvánvalóvá tette, hogy meg van az érem, csak a színe volt kérdés. A kis magyar tábor teljesen elégedett vele. Evés közben ugyan megjött az étvágy és pici csalódás van bennünk, de ezt majd ő és az edzői még helyre teszik. Végül úgy lett második, hogy senkitől sem kapott ki. Le a kalappal Anna teljesítménye előtt. Sajnos ilyenek a szabályok, hogy döntetlennél is hirdetnek győztest – teszi hozzá Szél Attila.

Anna van alul, de a kép megtévesztő, épp megpörgeti ellenfelét(Fotó: OSBK)

A versenyző szemszögéből

Az ezüstérmet talán a verseny előtt aláírta volna, de az események ismeretében nem tűnik Szél Anna sem teljesen elégedettnek. A világverseny előtt Olaszországban megnyert egy nemzetközi versenyt, és mint mondja jó érzésekkel érkezett Spanyolországba.

A versenyen a magyarok mellett, kiesett német riválisának szurkolói is az ő nevét skandálták. Az utolsó percet leszámítva szinte felhőtlen volt minden.

Egy jellemző kép az orosházi kiválóságról (Fotó: OSBK)

– Az első meccsen az olasz lánnyal mentem. Őt ismerem, az EB. előtti versenyen meg is sikerült verni. Itt sem volt gond. A következő, a bolgár lány sem volt ismeretlen, őt is többször győztem már le korábban. Azért lett egy kicsit nehezebb ez a meccs, mert szinte csak védekezett, nem indított. Tudta, hogy abból valószínűleg én jönnék ki jobban. Ha szűken is, de ez is meg volt és ezzel meg volt az érem is. A döntőbe jutásért, a moldáv lány elleni meccs előtt nagyon izgultam, de ez csak az első két pont megszerzéséig tartott, onnan éreztem, hogy meg tudom csinálni. A döntőben az orosz ellen is jó volt minden, egészen a második menet közepéig. Hat-kettőre vezettem. Kintről szóltak, hogy most már csak vigyázni kell erre az eredményre. Na ez nem sikerült. Hat-hat lett és utolsó akcióval az oroszt hozták ki győztesnek. Utólag úgy érzem, ha akkor nem állok le, hanem csinálom tovább, akkor aranyérmesként beszélgetnénk, de ezt majd alaposan át kell beszélnünk, ki kell értékelnünk az edzőimmel. Ők olyanokat is láthatnak kívülről, amit én esetleg nem – zárja a beszámolót Anna.

Bableves és világbajnokság

Itthon a mamától megrendelt fánk és bableves várta a fiatal versenyzőt, akinek hosszú idő után, most nem kell a kilóival foglalkozni. Néhány napos pihenő után azonban újra kezdődnek a kemény edzések, hisz a pontevedrai Európa-bajnoksággal nem állt meg az élet.

Az itteni szereplésével kivívta az augusztusi Junior Világbajnokság indulási jogát, ahová szintén vérmes – és talán érmes – reményekkel utazhat az orosházi kiválóság.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.