- hirdetés -

Márciusban számos fontos Orosházát érintő beruházás indult el, mint a mozi vagy a rendezvénytér. A sikeres helyi vállalkozók mellett különös életutat bejárt orosháziakat is bemutattunk, de megismerhettük Dagi Mancit is egy szemétszedés alkalmával.

Elismerés orosházi cukrászoknak – közös könyvben a két kolléga és barát

A Ficsor Zoltán által vezetett Ficsor Cukrászda, valamint a Pityuk János által megálmodott Kéknefelejcs Cukrászda is helyet kapott abban az országos kiadványban, amely a magyarországi cukrászdák és kávéházak közül válogatta ki és mutatja be a legnépszerűbbeket. Mindkét cukrászmester csapatának köszöni az elismerést.

Ficsor Zoltán és Pityuk János (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Időkapszulát helyeztek el: épül a mozi, megkezdik a konferencia-központ átalakítását

Az Alföld Gyöngye Hotel melletti konferencia-központ átalakítási munkálatait a kivitelező ezennel megkezdi, a beruházás területén március elsején elhelyezett időkapszula őrzi meg a nap emlékét.

A konferencia-központ átalakításával a jövő évben már egy 3D-s moziteremben élvezhetik a legújabb filmeket az orosháziak. Az épületben helyet kap többek között egy 100-120 fő befogadására alkalmas moziterem, bowlingpálya, biliárdozási lehetőséget nyújtó közösségi tér, büfé.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Fából készít remekművet – Tarapcsik József az utolsó faesztergályosok egyike

Szinte megelevenedik az anyag Tarapcsik József faesztergályos kezei alatt. Az orosházi mester ma már nyugdíjasként elsősorban a családja kérésére készít apróbb használati tárgyakat, unokáinak játékokat. Mint elmondta, még mindig ugyanolyan szenvedéllyel lát neki egy-egy munkának, mint tette azt több évtizeddel ezelőtt.

Katonai múltunk emlékét ápolják

Az Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpont helyén egykoron nem szállóvendégek, hanem katonák töltötték mindennapjaikat. Az itt kialakított katonai múltat megőrző Honvédelmi Emlékszobát 2012-ben avatták fel. Történelmünk egy szeletét most más helyre költöztették el.

Fotó: Rosta Tibor

Önkéntesen a tiszta Magyarországért – ez a mottója a Földművelésügyi Minisztérium 2011-ben útjára indított TeSzedd! akciójának. A kezdeményezéshez Orosháza Város Önkormányzata is csatlakozott.

Elhelyezték az időkapszulát, a kivitelező építi Orosháza új rendezvényterét

Újabb látványos beruházáshoz láttak hozzá Orosházán, 2020-ban már egy új, többfunkciós rendezvénytér adhat helyet a nagyszabású fesztiváloknak, koncerteknek. A fejlesztés által tovább bővülnek az orosháziak szórakozási lehetőségei, illetve erősödik a város turisztikai vonzereje.

Fotó: Rosta Tibor

Attila elveszítette a látását, de így talált rá a saját útjára

Az orosházi fiatallal még a pályaválasztás előtt közölték az orvosok, látásromlását figyelembe véve döntésének még nagyobb súlya lehet, mint hasonló korú társainál. Bodnár Attila szeme fokozatosan romlott, a húszas éveinek elején tudatosult benne, ebből az állapotból már nincs visszaút. Szoftverfejlesztőként dolgozik, mellette egyetemen tanul. Pozitív életfelfogása segíti a hétköznapok során.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Mintegy hétmillióból újult a gyopárosi uszoda

A Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő területén három helyszínen, a parkfürdő gyermekmedencéjénél és úszómedencéjénél, valamint az élményfürdő kinti élménymedencéjénél végeztek felújítási munkálatokat. Az uszoda tusolói megújultak, új járólapokat helyeztek le, az uszoda egy részén csempéket kijavították és néhol a szükséges nyomócső cseréket is elvégezték az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Dagi Manci, televízió és befőtt – Többek között ezeket rejtették a Vásárhelyi úti bokrok

Aktivisták egy csoportja számolt fel egy, a Vásárhelyi út mellett létrejött szemétlerakatot. A hulladék tengerben hihetetlen dolgok rejtőztek, így került elő a bokrok közül befőtt, porcelán és bőrönd is, nem utolsó sorban pedig a Lakodalmas Kuttyogó Dagi Mancival.

(Fotó: Rosta Tibor)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.