- hirdetés -

Újabb látványos beruházáshoz látnak hozzá Orosházán, 2020-ban már egy új, többfunkciós rendezvénytér adhat helyet a nagyszabású fesztiváloknak, koncerteknek. A fejlesztés által tovább bővülnek az orosháziak szórakozási lehetőségei, illetve erősödik a város turisztikai vonzereje.

Több mint négyszáz millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az orosházi önkormányzat egy uniós pályázaton. A munka a megvalósítás szakaszába ért, Orosháza-Gyopárosfürdőn március 25-én időkapszulát helyezett el Dávid Zoltán polgármester, Bojtor István és Fejes Róbertné alpolgármesterek és Szőke Sándor, a kivitelező Szonita Hungary Kft. ügyvezetője. Az ünnepélyes programot Irimiás Vanda hegedűszólója zárta.

A látványterv egy része

A Gyopárosi út melletti munkaterületet már átadták, a kivitelező hozzáláthat az előreláthatólag tizennégy hónapot felölelő munkához. A projekt barnamezős beruházás, azaz a korábbi határőr laktanya területének egy részét rehabilitálják, újjá varázsolják. Itt kap helyet többek között egy szabadtéri színpad, büféépület, valamint vizesblokk és elárusító pavilonok.

Fotó: Rosta Tibor

– A beruházásnak köszönhetően tovább bővülnek az orosháziak szórakozási, kikapcsolódási lehetőségei, emellett a település turisztikai szerepköre is kiszélesedik. A város vezetése elhivatottan dolgozik a még élhetőbb Orosházáért, szem előtt tartva a település megtartóerejének növelését – mondta el lapunknak Dávid Zoltán polgármester.

A beruházás területén kialakítanak akadálymentesített parkolót és illemhelyet, továbbá a csapadékvíz hasznosulásáról is gondoskodnak. A kivitelező, Szonita Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetője elmondta, törekednek tartani a tizennégy hónapos időkeretet. – Elsősorban orosházi és térségi munkavállalók dolgoznak cégünknél, ugyanez elmondható beszállítói partnereinkről is – tette hozzá Szőke Sándor.

Fotó: Rosta Tibor

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban megvalósított projekt tartalmazza a meglévő, kör alaprajzú fogadóépülethez egy nyitott terasz létesítését is. A teljes munkaterületet körbekerítették, a kivitelező Kft. szakemberei zavartalanul láthatnak hozzá a munkához.

Fotó: Rosta Tibor

A közelmúltban egy másik beruházáshoz kapcsolódóan helyeztek el időkapszulát Gyopároson. Az Alföld Gyöngye Hotel melletti konferencia-központ átalakításával az orosháziak régi igénye valósul meg, ugyanis a jövő évben már egy 3D-s moziteremben élvezhetik a legújabb filmeket. Az épületben helyet kap többek között egy 100-120 fő befogadására alkalmas moziterem, bowlingpálya, biliárdozási lehetőséget nyújtó közösségi tér, büfé. A tervezésnél az épület akadálymentesítésére is gondoltak. A kivitelezés várhatóan szintén 14 hónapot ölel fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.