- hirdetés -

Az Orosházi Oktatási Kerekasztal kezdeményezésére még 2022-ben indult útjára a Ballagók fasora, idén pedig március 21-én ültettek fát a város oktatási intézményeinek végzős osztályai. A helyszín az eddig megszokott Tó utcától eltérően ezúttal Gyopárosfürdő volt.

A jelenlévőket Bojtor István, az Oktatási Kerekasztal elnöke és dr. Blahó János, a szervezet titkára köszöntötte, megköszönve az együttműködést és reményüket fejezve ki abban, hogy az idén immár harmadik alkalommal megvalósuló kezdeményezés a későbbiekben is tovább bővül majd.
– Minden végzős osztály tanulójának neve szerepelni fog azon a honlapon, amit az Oktatási Kerekasztal létrehozott és a város honlapján is elérhető lesz a Ballagók fasora – hangsúlyozták.

Ezt követően a fiatalok is kezükbe vettek egy-egy lapátot vagy öntözőkannát, elültették, majd megigazították és megöntözték saját iskolájuk fáit.

– A kerekasztal ötlete és kezdeményezése folytán immár harmadik éve ültetnek az iskolák fákat, ami azokat az osztályokat szimbolizálja, illetve azokhoz az osztályokhoz tartozik, akik az idei évben fognak ballagni, akár általános iskolából, akár középiskolából, akár felsőfokú tanintézményből. Az elmúlt két évtől eltérően idén rendhagyó módon Gyopárosfürdőn ültettük el a ballagókkal közösen ezeket a kőris- és tölgyfákat, ugyanis itt a korábbi beruházások kapcsán több olyan fa is volt, amit sajnos betegség vagy elöregedés miatt ki kellett vágni. Ezért is gondoltuk azt, hogy itt méltó helyen lesznek az új facsemeték – nyilatkozta Bojtor István.

Hozzátette, bízik abban és már a korábbi alkalmak során is elmondta, hogy azok a fiatalok, akik most a fákat elültették, később is meglátogatják őket. Évtizedek múlva pedig akár a saját gyerekeiknek is megmutatják majd egy Gyopárosfürdőn tett séta alkalmával, sok-sok emléket felidézve az iskolában töltött éveikről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.