- hirdetés -

Koszorús Oszkárral kapcsolatban talán nyugodtan írhatjuk azt, hogy közkedvelt és közismert személyiség, akinek mérhetetlen lexikális tudása odaadó segítőkészséggel párosul. Nincs olyan, hogy vele beszélgetve ne hallana az ember egy-egy fantasztikus történetet vagy érdekességet. A 82. születésnapját ünneplő Koszorús Oszkár hamarosan a két világháború közti Orosháza történetéről tart majd előadást.

Ha Orosházán valaki aziránt érdeklődne, kihez érdemes fordulni a város történetével, egykori lakóival kapcsolatban, a kérdezettek legtöbbje alighanem rögtön Koszorús Oszkár nevét vágná rá válaszként, akinek több, a város jelenét és múltját bemutató kötet kapcsolódik az életművéhez.

Az OrosCafén a Hét Emberének is megválasztottuk, valamint a gyerekkoráról is mesélt Régi Csibészként. Az 1956-os események orosházi történeteinek, vonatkozásainak a kutatása során is bátran fordulhattunk hozzá. Két évvel ezelőtt, a 80. születésnapján múltról, jelenről és jövőről is beszélgettünk vele. Nem sokkal később a településalapítás akkori évfordulója kapcsán beszélgettek B. Imre Juliannával Orosháza történelméről és persze rengeteg érdekes orosházi emberről.

A Magyarországi Evangélikus Egyház egy néhány évvel ezelőtti videójában az orosházi élő lexikonként hivatkozott rá.

A napokban egyébként újra találkozhatunk majd vele, hiszen április 10-én szerdán, 16 órától a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban tart majd előadást Orosháza két világháború közötti történetéről, az 1919 és 1944 közötti éveket felölelő időszakról.

Kívánunk az orosházi élő lexikonnak boldog születésnapot és még sok-sok boldog évet!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.