- hirdetés -

Csendes éven van túl a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület. A klub vezetőedzőjével, Nagy Nándorral beszélgettünk az elmúlt hónapok eseményeiről, a versenyek mellett a különböző nyílt napokról és bemutatókról, valamint az idei edzőtábor különlegességeiről.

– Időrendben visszafelé haladva elsőként a nyílt napunkról szeretnék megemlékezni, a versenyeken való részvétel mellett ez volt az utolsó aktívabb megmozdulásunk. Sajnos azt kell, hogy mondjam, amilyen sikeres volt maga a nyílt nap, annyira nem jött be, mert csak egy beiratkozónk lett utána, pedig magán a programon szinte száznál is többen megfordultak. Versenyezni is járunk egy kisebb, maréknyi csapattal, az összes olyan megmérettetésen elindultunk, amit szeptember óta meghirdettek és voltak olyan eredményeink, ahol egy-két sportolónk számára csak nagyon kis híja volt a nyolcas döntőnek – értékelt a vezetőedző.

A lányoknál Alzubi Maryam teljesítményét emelte ki, aki még októberben egy gyermek kardverseny során ért el kilencedik helyezést, míg a fiúknál Tóth Ádámot, aki szintén nagyon közel járt ahhoz, hogy nyolcas döntőt vívhasson saját korosztályában.

Szeptember elején rendezték meg nyílt napjukat (Fotó: Horváth Bence)

– Mivel most alacsony a létszámunk, nagyon várnánk a további beiratkozókat, nyitottak vagyunk az érdeklődőkre. Szerencsére azt mondhatjuk, hogy meg tudunk küzdeni a mostani gazdasági dolgokkal, nem csökkentettük az edzésszámunkat, versenyekre is eljutunk. Komoly fejtörést igényel, de kitartunk és az egyesület vezetése is szigorú kézzel irányítja a klubot, hogy ne legyen gond – értékelt Nagy Nándor.

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület néhány évvel ezelőtt csatlakozott a Honvédelmi Sportszövetséghez, ezen keresztül szoktak évről évre szakmai napokat és sporttábort rendezni. Ez idén sem volt másként, nyári sporttáboruk során is kiemelt figyelmet kapott a csapatépítés. Vendégként tért vissza szülővárosába Kristofóri Balázs, de a sportág olimpiai bronzérmes világ- és Európa-bajnoka, Rédli András is tartott edzést a fiatal sportolóknak. De nemcsak katonasportolók érkeztek, hiszen vendégeik között köszönthették az Exatlon bajnokcsapatának versenyzőjét, Tóth Jankát és a többi helyi sportklub felé is nyitottak. Az aerobik és a dzsúdó egyesületnél is volt kihelyezett edzésük a tábori napok során, de a későbbiekben sem zárkóznak el mások elől.

Edzőtáboruk során a világbajnok Rédli Andrástól is tanulhattak (Fotó: Horváth Bence)

Június 15-én a Székács József Evangélikus Iskola diákönkormányzati napján a paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok (azóta még egy kontinenstornát nyert) vívó, Osváth Richárd tartott egy kerekesszékes bemutatót az érdeklődőknek. A vezetőedző elmondta, hogy ugyan ilyen képzés még nem indult el az orosházi klubban, de továbbra is nyitottan állnak hozzá. A vívás esetében egy keresztféléves sportágról beszélünk, ezért számukra például a két ünnep közötti időszak is edzésekkel, felkészülésekkel telik.

December 28-án, 14 órától rendezik meg egy már éves hagyományokra visszatekintő háziversenyüket, a Pezsgő Kupát. Az országos ranglistát a keresztféléves rendszer ellenére az év végén számítják ki, tavaly a 39. helyen végeztek, ami egy fegyvernemes egyesületként szép teljesítménynek számít az olyan három fegyvernemes egyesületek mezőnyében, mint a Vasas vagy az Újpest.

Az Evangélikus iskolában Osváth Richárddal tartottak kerekesszékes bemutatót (Fotó: Horváth Bence)

– Idén már csak a felnőtt magyar bajnokságot fogják megrendezni jövő szombaton, ez épp a Magyar Vívás Napjára esik, ott azonban ezúttal nem leszünk érdekeltek. Összességében én úgy gondolom, hogy csendes évünk volt, de várjuk a 2023-at és a beiratkozókat – tette hozzá Nagy Nándor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.