- hirdetés -

Csordultig telt szombaton és vasárnap a Táncsics Mihály Gimnázium nagy tornaterme, hiszen egy rangos utánpótlás versenynek adott otthont hétvégén a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület. A három egykori olimpiai bajnokról elnevezett GKK Reménység Kard Körversenyre az ország minden pontjáról érkeztek fiatal tehetségek, az orosháziak közül pedig tízen léptek pástra.

Gerevich Aladár, Kovács Pál és Kárpáti Rudolf életútját aligha kell bemutatni a vívás vagy akár a magyar sport kedvelőinek. Világbajnoki és olimpiai bajnoki címek sorozata jellemezte hosszú pályafutásukat. Bennük tisztelhettük többek között az 1948-as (Gerevich), az 1952-es (Kovács), valamint az 1956-os és 1960-as (Kárpáti) olimpia egyéni kard versenyének bajnokait.

A három legendás sportolóról elnevezett Reménység Kard Körverseny sorozatának harmadik állomását (5 állomásból áll), egyben Zsoldos Péter Emlékversenyt rendeztek meg február 3-án és 4-én, tehát kétnapos lebonyolításban Orosházán. A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület számára nem volt idegen egy ilyen verseny megszervezése, hiszen már a koronavírus-járvány által meghatározott időszak előtt is többször otthont adhattak a megmérettetésnek.

Nagy örömmel számoltak be arról, hogy idén ismét az orosházi csapat lehetett a GKK egyik fordulójának a házigazdája, amit persze hatalmas szervezés és felkészülés előzött meg. Barányiné Kerepesi Magdolna, az egyesület elnöke elmondta, hatalmas öröm számukra, hogy a fiatalok ilyen sokan és ennyire rajonganak a sportágért, a versenyek mellett pedig sokan vesznek részt a vívás népszerűsítésében, fejlődésében is.

– Már hónapokkal korábban megkezdődik a szervezés, amikor a Magyar Vívó Szövetség összeállítja a versenynaptárat. Számos dologra oda kell ilyenkor figyelni, a helyszín mellett például a versenyzők elhelyezésére is. Minden feltételnek gördülékenyen kell mennie, szóval nagy öröm számunkra, hogy végre elérkezett a mostani hétvége és ilyen sokan pástra léphettek a Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában – nyilatkozta.

Az orosházi csapat vezetőedzője, Nagy Nándor elmondta, hogy összesen 233 nevezés érkezett, összesen 18 egyesülettől, az ország minden pontjáról, ahol csak kard szakosztály működik. A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület fiataljai közül összesen tízen léptek pástra és szerencsére minden korosztályban ki tudtak állítani versenyzőt a két nap során.

Összesen egyébként hat kategóriában versenyeztek a fiatalok, a fiúk és lányok külön-külön gyermek, újonc és serdülő korcsoportokban. A vívást kedvelők az orosházi rendezésű körversenyeken már korábban is rendre találkozhattak kiemelkedő egykori vagy jelenlegi kardvívókkal, ez pedig most sem volt másként. Ezúttal az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Decsi Tamást találhattuk meg a tömegben, aki a KVSE edzőjeként érkezett.

Az izgalmas küzdelmek vasárnap is folytatódtak, amint megvannak az orosházi eredmények, frissítjük cikkünket.

Mint kiderült, végül 218-an indultak el a GKK Reménység Kard Körversenyen, mutatjuk az orosházi eredményeket.

Gyermek Férfi Kard:
Perity Korvin 16. hely

Gyermek Női Kard:
Molnár Mira 21. hely

Újonc Férfi Kard: 
Perity Korvin 27. hely
Szkaliczki-Gyenge Péter 42. hely

Újonc Női Kard: 
Molnár Mira 22. hely
Kiss Anna 24. hely

Serdülő Férfi Kard:
Kovács Kristóf 45. hely
Szkaliczki-Gyenge Péter 46. hely
Csizmadia Áron 47. hely

Serdülő Női Kard:  
Sárközi Gabriella 17. hely
Matuz Réka 18. hely
Kiss Anna 19. hely
Bálint Anna 22. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.