- hirdetés -

A karate már évtizedek óta Orosháza egyik sikersportága. Minden évben komoly eredményekkel bizonyítják az itt folyó munka kiváló minőségét. Shihan Zsiga Zsolttal, az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) tavalyi évéről és az idei tervekről beszélgettünk.

Az egyesület elnöke elmondta, hogy számukra remekül kezdődött a tavalyi esztendő, hisz január első napjaiban birtokba vehették a teljesen felújított, immár minden igényt kielégítő edzőtermüket és ezzel sok minden sínre került.

Lényegesek a pontos mozdulatok (Fotó: OrosCafé)

– A terem beindításakor azt tűztük ki célul, hogy év végére elérje a háromszázat az edzőtermet látogatók száma. Ezt sikerült teljesítenünk. Újra megnyílt a lehetőség, hogy minden nap legalább két órát tréningezhessenek karatésaink. A felújítás ideje alatt lecsökkent csoport létszámok fokozatosan nőttek. Az utánpótlás korú versenyzőink remekül szerepeltek, szinte majd mindegyik korcsoportban sikerült Európa-bajnoki, világbajnoki helyezéseket, illetve címeket szereznünk. Itt mindenképp megemlíteném Szokolai Bence, Alzubi Yahya, Györki Zsolt, Boros Ádám, Alzubi Alhassan nevét, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Utóbbi két versenyző részt vett és remekül szerepelt a tavalyi nemzetközi versenyeken Romániában, Hollandiában. Itteni teljesítményük alapján meghívást kaptak az idei, a bulgáriai Várnában rendezendő utánpótlás világbajnokságra – sorolja a mester.

Az elmúlt év folyamán megindítottak egy nyugdíjas önvédelmi csoportot. Ebben a csoportban, mely az önvédelem mellett az egészségmegőrzést tűzte céljául, mostanra mintegy ötvenen tréningeznek rendszeresen. Mint Zsiga Zsolttól megtudtuk, ez egy működőképes dolog és ha minden jól alakul, akkor ők tavasszal övvizsgát is tesznek és hivatalosan is tagjai lesznek a karate szövetségnek és ez egyedülálló az országban.

Edzenek a nyugdíjas csoport tagjai (Fotó: OKKSZK)

Mint megtudhattuk, idei terveik közt szerepel a részvétel a szolnoki Furkó Kálmán Emlékversenyen, mely ugyancsak utánpótlás világbajnoki verseny is. Felnőtt szinten a klub két ütőképes versenyzője is újra versenybe száll. Sensei Zsiga Zsolt immár sensei dr. Zsiga Zsoltként folytatja az edzéseit, az orvosi egyetem másodéves hallgatója, Kotuly Zoltán pedig év végi műtétje utáni rehabilitációját végzi. A tervek szerint mindketten a második félévtől versenyeznek majd.

Sensei Zsiga Zsolt is újra versenyez az idei évben (Fotó: OKKSZK)

– Idei cél, hogy a diákolimpián jól szerepeljenek a tanítványok, ezt követően pedig Hollandiából, az Európa bajnokságról szeretném, ha jó helyezésekkel jöhetnénk haza. Az utánpótlás korúak közt van négy olyan versenyzőm, akiket Hollandiában bedobhatok a mély vízbe és akik reményeim szerint dobogós helyekkel hálálják meg ezt. A tavaszi hazai versenyek közül szeretnénk minél többön elindulni, nyáron pedig jönnek az edzőtáborok, övvizsgák. Idén szeptemberben újra meg szeretnénk rendezni a száz küzdelmes kihívást, neves külföldi versenyzők részvételével – osztotta meg velünk shihan Zsiga Zsolt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.