- hirdetés -

Hétfőn kezdte meg hagyományos nyári edzőtáborát a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület. A fiataloknak kedden a sportág olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnoka, Rédli András tartott edzést, míg szerdán az Exatlon játékosa, Tóth Janka épített fel nekik akadálypályát.

Idén is edzőtáborral készülnek a szezon folytatására a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület sportolói. Vezetőedzőjük, Nagy Nándor elmondta, hogy az elmúlt évektől eltérően az idei tábor nem bentlakásos, a gyerekek minden esetben hazamehetnek, de így sem telnek eseménytelenül a reggeltől egészen este 7 óráig tartó foglalkozások.

Az egyesület néhány éve a honvédelmi sportszövetség tagja és egy pályázatnak köszönhetően az idei tábor is honvédelmi alapokon nyugszik, így minden nap van a tréningeknek olyan eleme, ami a magyar honvédséghez köthető.

– Hétfőn épp ezért egykori vívónk, Kristofóri Balázs tartott edzést a gyerekeknek, ő főhadnagyként, a Honvédelmi Minisztérium delegáltjaként tért most vissza hozzánk, kedden pedig a sportág olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrözője, Rédli András érkezett Orosházára a családjával és tartott edzést a fiataloknak. A felesége sportdietetikus, így a gyerekek egy előadást is végighallgathattak arról, hogyan lehet egészségesen étkezni a sport mellett – árulta el Nagy Nándor.

Rédli András elmondta, hogy nagyon sok szép pillanat érte már 27 éves pályafutása során, melynek természetesen voltak jobb és rosszabb periódusai is. Mindig a legfrissebb sikert tartja a legkedvesebbnek, bízik benne, hogy a következő 2-3 évben ezt még tovább bővítheti, jelenlegi célja a párizsi olimpia.

– A vívás mellett én katona is vagyok Szentendrén, a katonai testnevelés és közelharc módszertan részlegénél vagyok beosztva tisztszázadosi rendfokozatban, így sporttáborokban is szoktam foglalkozásokat tartani, Orosházára is nagy örömmel jöttem. Elsősorban bemelegítést, erősítést, nyújtást, speciális gyakorlatokat és vívó lábmunkát szoktam vezényelni a gyerekeknek. A katonaság és a sport nagyon jól kiegészítik egymást, de a sportkarrierem után is a katonai pályafutásomat szeretném majd fejleszteni – mondta a sportoló.

Szerdán már az Exatlon műsor egyik bajnoka, Tóth Janka látogatta meg az egyesület edzőtáborát. A fiatal sportoló elmesélte, hogy korábban hét évig úszott, amit viszont túl monotonnak talált. Új impulzusokat keresve először kajakozni szeretett volna, végül egyik barátnője ajánlására a vívás felé fordult. Hamar megtetszett neki a sportág, 2017-ben pedig a korosztályos világbajnokságon bronzérmet nyert a tőrcsapat tagjaként.

A felnőtt válogatottba is bekerült, valamint 24-szeres magyar bajnoknak mondhatja magát. Orosházán az Exatlon mintájára egy kis játékos edzést tartott, majd bent az edzőteremben egy kis, a gyerekeknek felépített akadálypályával folytatódott a foglalkozás, ahol hangosan bíztatták az ügyességi feladatokat teljesítő társaikat a gyerekek.

Csütörtökön az Orosházi Judo Egyesületet is meglátogatták, ahol önvédelmi alapokat tanultak meg a gyerekek, míg délután elsősegély oktatás, pénteken pedig az airsoft egyesület meghívására élménylövészet és célbalövő verseny vár rájuk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.