- hirdetés -

Évzáró háziversennyel, a már nagy hagyományokkal bíró Pezsgő Kupával hangolt a 2022-es évre a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület december 30-án. A Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornaterében zajló erőpróba során összesen két páston zajlottak a küzdelmek.

Hosszú évekre vezethető már vissza a Pezsgő Kupa a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület életében, idővel hagyományos évzáró rendezvénnyé vált. Barányiné Kerepesi Magdolna, az egyesület elnöke elmondta, a tavalyi évben sajnos a koronavírus-helyzet és a pandémia miatt elmaradtak a küzdelmek, de a gyerekek, az edzők és a szülők is mindig nagyon várják a versenyt.

– Akárhogy változik az egyesület összetétele, ezt azért mindenki értékeli. Mivel nem naptári év szerint működik a sportág, így nem klasszikus évzáró, de a hagyományát így is megteremtettük, azért egy kicsit évbúcsúztató dolognak számít. Abszolút komolyan is vesszük, annak ellenére, hogy természetesen nem ér pontot az országos összevetésben az egyesületnek, de épp a hagyománya, a jó hangulata miatt mindig nagyon felkészülnek rá a gyerekek – mesélte.

Mint mondta, a számos nehézség ellenére nagyon szép munka folyt az egyesületnél a 2021-es év során. Az év elején, amikor a lezárások még komolyabbak voltak, nehezebb volt fenntartani a működést, ezt azonban sikerült átvészelniük. A versenyengedéllyel rendelkező sportolók ugyanúgy jártak edzésekre, a versenyeken, ahol csak lehetett, elindultak. A jó eredményekkel sem maradtak adósak, többször is felülmúlták az előzetes elvárásokat.

– Sikerült mindent szépen helyre tenni, letisztultak az irányok, nagyon kiegyensúlyozott lett az egyesület működése, ami egy stabil alapot jelent, épp ezért jól lehet belőle építkezni, még jobban folytatni az edzéseket. A nehézségek mellett és a nehézségek ellenére egy nagyon jó évet sikerült az egyesületnek elérnie és megalapoznia a jövőre nézve – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.