- hirdetés -

Minden évben igyekeznek más szempontból megközelíteni a gyerekek toborzását, a klub munkájának bemutatását a Zsoldos Péter Orosházi Vívóegyesületnél. Legutóbbi nyílt napjukat a vívás világnapján, szeptember 10-én rendezték meg a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.

A vívó egyesület nyílt napját hagyományosan mindig szeptember első felében rendezik, ami idén sem volt másként, ezúttal a sportág világnapjára, azaz szeptember 10-re esett a választás. A klub célja ilyenkor az, hogy az érdeklődő gyerekeket és szüleiket megismertesse, egyben megszerettesse a vívással. Terveik szerint szeptember 12-én, 16 órakor indítanák el a 2022/2023-as tanévben kezdő csoportjukat, melyhez nagyon várják azokat az érdeklődőket, akik még jobban szeretnék megismerni ennek a sportnak az érdekességeit.

Edzéseik helyszínén, azaz a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornatermében a vívópástok mellett ezúttal akadálypályák is vártak a gyerekekre.
– Egy sorversenyen vehettek részt, melynek az első állomása egy ugráló játék volt, ahol a különböző színű karikákba kellett egymás után ugrálniuk, ugyanolyan színűbe nem lehetett. Emellett, ha ezzel végeztek, még a következő akadály előtt láthatták a jelenlegi tanítványaink bemutatóját is, hogyan is néz ki, ha valaki már elsajátította a sportágat – ismertette a részleteket az egyesület elnöke, Baranyiné Kerepesi Magdolna.

Elmondta, hogy a második akadálypályán már műanyag karddal és egyéb eszközökkel azt is kipróbálhatták, milyen az, amikor fegyvert fognak a kezükbe, végül pedig egy egyensúlyozós pályaszakasz következett. A pályákat teljesítő gyerekek ajándéka egy lufikard volt, melyet az egyesület tagjai hajtogattak, de kaptak pontgyűjtő füzetet is, melyben levezethették saját teljesítményüket. Kint, a Petőfi Művelődési Központ mellett egy sátort is felállítottak, ahol az egyesület sportolói meséltek az arra járóknak a nyílt nap lehetőségeiről.

Mint mondták, elégedettek voltak a résztvevők létszámával, sokan néztek be az utcáról, illetve az iskola tanulói közül is sokan jöttek le a szombati tanítás során két óra között. Az egyesület sportolói közül Rózsa Anna már 1 éves korában is járt a vívóteremben, igaz, akkor még a nővéreit kísérte el az edzésekre. Később azonban ő maga is követte testvérei példáját, amit nem is bánt meg, hiszen nagyon sokat köszönhet a vívásnak.

– Boldog vagyok, hogy itt lehetek, hiszen teljesen megváltoztatta az életemet. A mai nyílt napunk is egy különleges program volt, főleg így a sportág világnapján. Bízom benne, hogy hamarosan új csapattársakat is üdvözölhetünk majd hétfőtől, a kezdőcsoportban – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.