- hirdetés -

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kiadta a tanévet összegző digitális magazinját a Táncsics Mihály Gimnázium. A 2021/2022-es tanévet összefoglaló online értesítőben az elmúlt tanévet meghatározó pillanatok, versenyeredmények mellett a ballagás és természetesen az új Kaáli Természettudományos Labor átadó ünnepsége is nagy szerepet kapott.

A Táncsics Mihály Gimnázium legutóbbi tanévének egyik legfontosabb eseménye április 23-án történt, ekkor adták át egy ünnepség keretében a Kaáli Természettudományos Tehetségműhelyt. A létesítmény Kaáli Nagy Géza professzor 100 millió forintos adományából 6 hónap alatt készült el. A 7 helyiségből álló laboregyüttest 400 négyzetméteren, új arculattal és 21. századi felszereltséggel hozták létre.

A támogató saját bevallása szerint kicsúcsosodása annak, amit valaha sikerült az iskolában megvalósítania. A beruházás keretében egy kimagasló technológiával felszerelt, komplett új szárnyat hoztak létre a gimnáziumban. Egy héttel később, április 30-án az iskola egyik legszebb ünnepére, a ballagásra gyűltek össze a végzősök, két év után ráadásul ismét a megszokott formában.

Az egyik legfontosabb pillanat a Kaáli labor átadása volt (Fotó: Horváth Bence)

Ez a nap nemcsak a diákok számára volt emlékezetes, hiszen ez volt az utolsó olyan búcsúztatás, hogy a végzősöket dr. Blahó János kísérte át az „élet kapuján”. Az igazgató már a 27. alkalommal engedte útjára a Táncsics végzőseit, először az 1995/1996-os tanév ballagási ünnepségén vett részt. Idén a ballagók mellett egy „utolsó osztály” is várta az igazgatót, melynek tagjai az 1996-ban elballagott évfolyamokból kerültek ki.

Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája Program és az Örökös Ökoiskola Program részeként Seres Erzsébet tanárnő koordinálásával és több pedagógus együttműködésével ÖKO-EU Napot is szerveztek a tanév során, a 10. D osztály junior nagyköveteinek közreműködésével. Két év szünet után tartották meg az iskolában újra a diákok egyik kedvenc programját a Táncsics Napot. A lehetőségek alapvetően nem változtak, ezúttal azonban a 10. évfolyamos diákok alapíthattak pártokat. A győzelmet végül az A. osztály, azaz a MaffiA diákjai szerezték meg.

Az idei volt dr. Blahó János utolsó ballagása (Fotó: Horváth Bence)

Kirándulásokban sem volt hiány, a 9.D és 10.D osztályok tagjai Poroszlón jártak, május 12-én pedig a humán tagozatosoknak szerveztek kirándulást, mely során Szabadkígyóson tekintették meg a felújított Wenckheim-kastélyt. Április elején Kanada volt a középpontban, az iskola szintén hagyományosnak számító országismereti napját is megrendezték, a programot előadások, vetélkedők színesítették.

Az egy hónappal ezelőtti évzárón is rengeteg díjat és elismerést kaptak a diákok, mely jelzi, hogy idén is kiváló versenyeredményekkel zárták a tanévet, legyen szó biológiáról, kémiáról, földrajzról, a magyar nyelvtanról, az idegen nyelvekről vagy éppen az elsősegélynyújtás és a robotika témaköreiről. Az eredmények ismertetését és egy előadás beszámolóját végül egy mindennapos, mégis kissé misztikus téma, a pavlovi reflex nyomába eredtek a digitális magazinban.

A Táncsics Napot is újra megrendezték (Fotó: Horváth Bence)

A Táncsics Mihály Gimnázium évösszegző online magazinját itt tudják elolvasni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.