- hirdetés -

A verseny elsődleges célja az, hogy az általános és a középiskolák tanulóinak lehetőséget adjon alkalmazási ismereteik és képességeik összehasonlítására.

A versenyt három fordulóban rendezik meg. Az első fordulót december 7-én bonyolították le. A 2. korcsoportban 7 diák mérte össze tudását (9-10. évfolyamon), a fordulókban a szövegszerkesztés, ábra- és képszerkesztés, táblázatkezelés és prezentáció területeken való jártasságukról adtak számot. 

– A megyei fordulóba 3 diák: Gyurik Vivien (9. C), Takács Ákos (10. C) és Fülöp Milán (10. C) osztályos digitális kultúra tagozatos diákjaink jutottak tovább, szép eredménnyel zárták a megyei fordulót, mindnyájan dobogós helyezést értek el, de tovább folytatódott a munka, a készülés az országos döntőre. A döntőt március 24-én, Budapesten rendezték, ahová az ország legjobb 57 diákja került be. A 6 órás versenyen az ELTE Informatikai Karán 5-8 alkalmazási feladatot kellett megoldaniuk a tanulóknak számítógépen – írta beszámolójában Baukó Beáta, az intézmény digitális kultúra- és informatika munkaközösségvezetője.

A döntő megmérettetésen Fülöp Milán 14. helyezést ért el, ez kiemelkedő teljesítmény a verseny nehézségét tekintve. Felkészítő tanárai: Baukó Beáta és Antal László.

– Május 23-án, Budapesten lesz az ünnepélyes eredményhirdetés, ahol workshoppal és interaktív játékos feladatokkal várják a diákokat, melyen nagy örömmel részt veszünk. A digitális tudás és az összefüggések meglátása, mind olyan jártasság, melyet a digitális kultúra tagozaton kiemelt feladatnak tekintünk. A tehetséggondozás iránt elkötelezett kollégáinkkal támogatjuk  a tagozatra jelentkező diákokat – tette hozzá.

Az iskola tanulói továbbá Digitális Témahéten vehettek részt április 8-12. között. Az intézmény két korábbi tehetséges diákja, Verebélyi Bertalan és Verebélyi Csaba tartott előadást április 10-én a digitális kultúra tagozat diákjainak. Előadásukban meséltek pályafutásukról, hogyan indult el karrierjük, és hol tartanak jelenleg (Zengo Kft. Szeged). Kompetenciákról, programokról és hasznos információkról hangzottak el szakmai jellegű tanácsok, ha valaki ezen érdekes kihívásokkal teli pályát választja.

– Nagy örömünkre szolgált újból találkozni diákjainkkal és további együttműködésre, szakmai kirándulások lebonyolítására is ígéretet kaptunk – közölte az iskola.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.