- hirdetés -

Idén két év szünetet követően ismét megrendezték a diákok egyik kedvenc programját, a Táncsics Napot a gimnáziumban. A lehetőségek alapvetően nem változtak, ezúttal azonban a 10. évfolyamos osztályok alapíthattak pártokat. A győzelmet végül az A. osztály, azaz a MaffiA diákjai szerezték meg.

Hosszú évek óta hagyomány a Táncsics Mihály Gimnázium életében a Táncsics Nap, az elmúlt két tanév során azonban a koronavírus-járvány és az ezzel járó pandémiás helyzet keresztülhúzta a számításokat. Ezúttal azonban már másként volt, az idei eseményt a korábbi szokásokhoz híven a tavaszi szünet előtti utolsó napon, ezúttal április 13-án rendezték meg. Kulcsár László, az intézmény igazgatóhelyettese elmondta, idén milyen változások történtek a korábbi eseményekhez képest.

– Megtörtént az a váltás, amit már régebb óta terveztünk, idén ugyanis már nem a 11., hanem a 10. osztályosok alapítottak pártokat. Ők igazából még nem is láttak ilyen Táncsics Napot, így ezt most saját maguktól vagy az idősebbektől kapott információk alapján improvizálták, viszont szerkezetében majdnem ugyanolyan lesz. Ami hiányzott, az a diákgála volt. Sajnos idén még nem tudtunk megszervezni – mesélte.

A megnyitót követően a pártok felvonultak és bemutatták műsoraikat, majd többek közt szabadulószoba, rodeóbika, embercsocsó, koktélbár és élőzene várta a diákokat gyakorlatilag az egész iskola területén zajlottak a programok. A tornateremben sem feledkeztek meg az ilyenkor elmaradhatatlan tanár-diák kosárlabdameccsről. A kora délutáni eredményhirdetés előtt már érezni lehetett a feszültséget a gimnázium aulájában, mindegyik osztály a saját pártja nevét skandálta.

Dr. Blahó János igazgató köszöntötte őket, kiemelve, hogy ez az utolsó olyan Táncsics Nap, melynek az eredményhirdetését igazgatóként vezényeli le, jövőre már vendégként lesz jelen.
– Szerencsére a pandémia szorításából kiszabadultunk és lehetett érezni a nemes versengés mellett, hogy a Táncsics Napnak csak győztesei vannak. Nagyon köszönöm nektek, a kollégáimnak, a kedves szülőknek, hogy egy tartalmas, színvonalas bulit tudtunk csinálni – hangsúlyozta.

Végül a rá jellemző, mint mondta hitchcocki körítéssel ismertette az osztályok közötti sorrendet. A legtöbb szavazatot idén a 10. A osztály, azaz a MaffiA párt kapta. Pártelnökük Séllei Ferenc Levente elmondta, hatalmas pörgés jellemezte az egész délelőttöt.

– Igyekeztünk feldobni a napot a szabadulószoba vagy éppen az állatsimogató mellett egy kis élőzenével is, ahol gitározhattam a diáktársaimnak két jó barátom, a billentyűn játszó Ulrich Noel és a dobon zenélő Molnár János társaságában. Nagyon boldogok voltunk az eredmény miatt, mert bár gondoltam arra, hogy lehet esélyünk, nem számítottam rá, hogy megnyerjük – tette hozzá.

Pártok versenye:
1. MaffiA (10.A)
2. CooPer (10/8)
3. Dejavu (10.D)
4. Charmies (10.C)
5. Bones (10.B)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.