- hirdetés -

Újabb szép sikerekről számolt be a Táncsics Mihály Gimnázium, a diákok a Szép magyar beszéd versenyén és labdarúgásban is jeleskedtek.

A Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd verseny döntőjének idén is Győr városa adott otthont. Kvasznovszky Anna, a 10/8 osztály tanulója immár második alkalommal lett különdíjas ezen az országos megmérettetésen, ezúttal az Anyanyelvápolók Szövetségének különdíját érdemelte ki.

Anna és felkészítő tanára, Menyhárt Krisztina (Fotó: iskola)

– Különösen érdekes verseny volt az idei, hiszen a kötelezően felolvasandó szöveg a versenyt megelőző több hónapos munkáról szólt, amely során tanár és tanítványa közösen dolgozik a sikerért. Anna kitűnően szerepelt, kitartása és tehetsége az idén is meghozta számára a sikert. Felkészítő tanára Menyhárt Krisztina tanárnő. „A magyar nyelv: létem, jövőm és reményem”-írja Juhász Ferenc. Amíg akadnak ilyen elkötelezett nyelvművelők, mint Anna, addig szépülhet, gyarapodhat nyelvünk – írta beszámolójában az intézmény, ahol azonban nemcsak ezt a sikert ünnepelhették a napokban.

Április 23-án rendezték meg Debrecenben a Fair Play Cup amatőr labdarúgó bajnokság regionális döntőjét, ahol 5 kelet-magyarországi vármegye legjobb csapatai mérték össze tudásukat. Az iskola csapata, azaz a Táncsics CSODACSAPAT a IV. helyen végzett.

A CSODACSAPAT (Fotó: iskola)

A csapat tagjai: Bedron Viktória, Bereznyai Fanni, Csompora Vanda, Faragó Regina, Faragó Zsanka, Igaz Réka, Jáhn Krisztina, Lestyán Lilla, Péter Petra, Sáfrán Szabina, Szecskó Boglárka, Szemenyei Éva

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.