- hirdetés -

Rétes Edina 2009-ben, mindössze 18 évesen alapította meg tánccsapatát, a ReDance Hip-Hop Crew-t, az elmúlt évek során pedig jöhetett akármilyen akadály, senki és semmi nem tudta őket eltántorítani céljaiktól. Az egyesület pénteken már a 12. születésnapját is ünnepelte, az évfordulót pedig karácsonykor egy nagyelőadással tennék még emlékezetesebbé.

– Nyilván ha őszinte akarnék lenni, a 2009-es alapításkor még nem gondoltam bele meddig tart majd ez a szerelem, csak remélni tudtam, hogy most 2021-ben is még együtt leszünk – nyilatkozta a csapatvezető.

Két évvel ezelőtt a 10-ik évüket egy jubileumi edzőtáborral, majd bállal tették emlékezetessé. A tavalyi évükre ugyan a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások rányomták a bélyeget, de a nyárvégi közös, jó hangulatú edzőtábor akkor sem maradhatott el. Idén a 12. születésnapját ünnepli az egyesület.

– Az év elején nagy volt a csend, de én ilyenkor is mindig készülök valamire. Ha minden szép és jó, valamint a lehetőségeink is adottak lesznek hozzá, akkor szeretnénk ismét egy nagyelőadással meglepni a családtagjainkat, közönségünket. Karácsonyi műsort tervezünk, szóval még idén szeretnénk bemutatni, bízunk benne, hogy tényleg összejön, ez most az egyik legfőbb célunk – tette hozzá Rétes Edina.

A ReDance Hip-Hop Crew csapata korábban már háromszor rendezett egész estés előadást. 2014-ben az Életút című darabbal kezdték, amit 2016-ban a Képzavar követett, majd 2018-ban Elveszve című projektjüket vitték a színpadra, utóbbit pedig meg is ismételték néhány hónappal később.

Az október 1-i nap egy nagy buliról szólt náluk a Petőfi Művelődési Központban, mely során a szülők is betekintést nyerhettek abba, hogy mennyit fejlődtek a gyerekek az elmúlt időszakban. A családi napon először bejárták a színpadot, majd egy kisebb, félórás műsor vette kezdetét, végül egy közös pizzázással és természetesen egy születésnapi tortával ünnepeltek.

Sokáig azonban nem lesz idejük pihenni, hiszen hamarosan ismét versenyen bizonyíthatják ügyességüket. Rétes Edina elmondta, egy ideje már látta versenyzőin, hogy szükségük van a visszaigazolásra: hogy lássák, hol is tartanak, valamint, hogy ismét olyan közös élmények érjék őket, melyekre majd a későbbiekben is szívesen emlékeznek vissza. Például a ReDance Hip-Hop Crew következő 12 évében…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.