- hirdetés -

Hosszú évek hagyományainak megfelelően a felnőtt tánciskolások búcsúztatták bállal tavaszi félévüket és adtak számot az elmúlt hónapok során megszerzett tudásukról. A dátum nem véletlen, hiszen április végén ünneplik a tánc világnapját is.

Az ezredforduló óta működik Orosházán ismét a felnőtt a táncoktatás, a hagyományoknak megfelelően pedig évente kétszer bállal zárják le szezonjukat a felnőtt tánciskolások, egyben bemutatják megszerzett tudásuk gyümölcsét csoporttársaiknak, családtagjaiknak. Nem volt ez másként április 27-én este sem, a mostani már a 42. alkalom volt. Antali Zoltán, Príma-díjas táncpedagógus büszkén mesélte el, hogy jelenleg 80 fővel működnek, a szombati esti program során pedig minden csoport bemutatkozott a jelenlévőknek.

– Ilyenkor mindig néhány műsorszámmal kedveskedünk a vendégeknek, illetve önmagunknak is szórakoztatásképpen, de a szereplők szívesen vállalják ezeket a feladatokat. A legkülönbözőbb típusú társastáncokat fogjuk látni a mai este folyamán, a hagyományos műfajok mellett elmegyünk a latin-amerikai táncok világába is, vagy éppen a legújabb divat szerinti műfajokat is bemutatjuk. Nagyon változó korcsoportokkal dolgozhatok egyébként együtt, a legfiatalabb tanítványaim huszonévesek, a legidősebbek 70 felett vannak. Ebből is látszik, hogy a tánc szépségeivel ismerkedni kortalan elfoglaltság – mesélte még a kezdés előtt.

K. Tóth László és felesége, K. Tóthné Ujj Magdolna 15 évvel ezelőtt csöppentek bele a táncok világába. Hamar megtetszett nekik, így kitartóan űzik ezt a szép elfoglaltságot. Mint mondták, hiába telt ennyi idő, azóta is mindig izgatottan várják a következő alkalmakat, emellett ők is kiemelték a közösség erejét, számukra a tánc igazi közösségi élmény. A rendezvény az ünnepi köszöntésekkel vette kezdetét, mely során Antali Zoltán kiemelte, hogy az időpont sem véletlen, hiszen hétfőn a tánc világnapját ünneplik. Április utolsó hétvégéje így számukra minden évben a táncról szól.

Ezután Szokolics Attila mondta el nyitó beszédét, saját példáján keresztül is megmutatva, hogy miért szeretik ezt csinálni. Neki ugyanis általános iskolás korában kötelező volt táncolni, amit nem is bánt, ezt követően azonban 45 év szünet következett. Párjával közösen, 5 évvel ezelőtt csatlakoztak a felnőtt tánciskolások csapatához, mellyel kapcsolatban ő is kiemelte a közösség erejét, valamint azt, hogy remek emberekkel hozta őket össze a sors. Elölről kellett kezdeniük a tanulást, de ő ezt már a legkevésbé sem bánja.

És hogy mit adhat a tánc? Egyenes tekintet, szálfa termet, megfelelő illem és kellem. Én mindenkit csak bíztatnék arra, hogy egyszer próbálja ki és adja tovább a tánc szeretetét a családtagjainak, gyermekeinek vagy akár az unokáinak – tette hozzá, szavaival pedig a pohárköszöntőt mondó Süle Gábor is egyetértett, aki kiemelte, hogy a tánc a léleknek is gyógyír a rohanós hétköznapok során.

A köszöntéseket követően, de még az ünnepi vacsora előtt pedig következhettek a fellépések, a kezdő, haladó és senior csoportos táncosok mind megmutatták, hogy mit tudnak. Először többek között bécsi keringőt, slow foxot vagy rumbát láthatott a közönség, majd következett a tangó, a bachata, a samba, a quick step, a salsa vagy éppen a cha-cha-cha. A műsort végül szintén keringő zárta, ezúttal viszont már az angol változatát táncolták el.

A következő tanfolyamok egyébként idén szeptember 16-17-18. között indulnak, sőt már azt is tudják, hogy a következő bál időpontja december 14-re esik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.