- hirdetés -

Erősíteni a helyi fiatalok részvételét a város életében, ösztönözni őket szabadidejük aktív eltöltésére. Ezzel a céllal indította el Amit csak akarsz – Orosházán elnevezésű pályázatát az Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat. Az ötletekkel kapcsolatban április 15-én hirdettek eredményt, a közelmúltban két program is megvalósulhatott. Most ezeket értékelték.

A rendelkezésre álló keretösszeget ötszázezer forintban határozták meg, mely teljes egészében a program megvalósítására volt fordítható. Június 26-án rendezték meg a pályázat két nyertesének, Sin Boglárkának és Simon Petrának az összevont kezdeményezését, az Orosházi Fiatalok Fesztiválját (OFF). A program nemcsak megmozgatta a helyi fiatalokat, kikapcsolódási lehetőséget is nyújtott a látogatóknak.

A résztvevők kipróbálhatták magukat például egy szabadulószobában, az Árpád-kertben pedig kézműves termékek készítését is kipróbálhatták a jelenlévők, a szórakoztatásról pedig a CSIKO-BOAT SE aerobikkal, Takács Erika egy dance fitnesz edzéssel, a Fly Girls Fitness pedig rúdfitness bemutatóval gondoskodott. Akik elég kedvet és bátorságot éreztek magukban, bejárhatták a várost egy túra keretében, ahol játékos feladatok és rejtvények várták őket.

Számos programlehetőséggel várták az OFF résztvevőit (Fotó: Monostori Tamás)

– Az OFF véleményem szerint nagyon jól sikerült, hat csapat nevezett a túraversenyre és a szabadulószoba is maximálisan ki van használva. A szervező lányoknak szuper támogatókat sikerült a rendezvény mellé állítani, így a nyeremények is bőségesek voltak. A koncerteket a korlátozások miatt nem vállaltuk be, remélem legközelebb nem lesz akadálya, hogy még színesebb legyen a program. A lányok szeretnék jövőre is megrendezni – értékelte az első programot Magonyné Urbán Zsuzsanna, Orosháza ifjúsági referense.

A másik nyertes pályázat július 3-án valósult meg a város rendezvényterén, amikor is hét kategóriában is összemérhették tudásukat az ország legjobb triálversenyzői. Magyarország szinte minden részéről érkeztek versenyzők, összesen 33-an Szombathelytől Budapestig, Debrecentől Szegedig. Egy kisebb szlovákiai kontingens jóvoltából az első orosházi verseny mindjárt nemzetközi erőpróba lett.

Hét kategória versenyzői mérték össze tudásukat triálban (Fotó: Horváth Bence)

– A triál verseny egyedülálló látványt nyújtott a város közepén már a pályaépítés során. A srácok rengeteget dolgoztak, hogy minden tökéletes legyen. A versenyzők és egyéb szakmabeliek visszajelzései mind pozitívak voltak, ami ugyancsak az ismétlésre ösztönöz. Mindkét rendezvény szerepében hatalmas szerepe volt az önkénteseknek, hiszen a két rendezvényen összesen több, mint negyvenen segítettek – tette hozzá Magonyné Urbán Zsuzsanna.

A Diáktanyán a nyári időszak során egyébként relaxációs és autogén tréningekkel is várják az érdeklődőket, de többek közt egy Ifjúsági Csere programmal is készülnek augusztusra, ősztől pedig tematikus tréningekkel is készülnek majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.