- hirdetés -

Megszületett a négyszázadik baba idén az Orosházi Kórházban, fiatal orosházi tehetség mutatkozott be az Újpestben, az épület fennállásának 50-ik évfordulóját ünnepelte a Petőfi Művelődési Központ, mely nem sokra rá kék színben is pompázott. Ez történt novemberben.

Megszületett Péter, aki a négyszázadik babaként látta meg a napvilágot az Orosházi Kórházban.

A koronavírus elérte az Újpest keretét is, így a hétvégi bajnoki mérkőzésen több ifjúsági korú játékos szerepet kapott az MTK elleni NB I-es találkozón. Köztük az ifjú orosházi labdarúgó, Nagy Zsolt.

A rendkívüli helyzetben rendhagyó módon ünnepelte meg a Petőfi Művelődési Központ az épület 50 éves évfordulóját. Részben virtuális térbe került át a november 5-ére, a színházterembe szervezett ünnepség, és számos kiegészítő programot hoztak létre.

Idén több mint hatszáz négyzetméter járda újult meg Orosházán. A Városüzemeltetési Zrt. Emellett több mint száz tonna aszfaltot használt fel a város úthálózatának karbantartására.

A tavaszinál is nehezebb dolga van az orosházi mazsorettezőknek. A jelenlegi helyzetben nem tudnak közösen készülni, de novemberben egy online versenyen értek el jó eredményeket.

OFKSE-segítséggel újult meg a Református iskola sportpályája, melyhez egy sikeres pályázaton keresztül vezetett az út.

Régi vágya teljesül hamarosan az orosházi származású Kaáli Géza professzornak városunk díszpolgárának. Megindult a Kaáli Motor Múzeum építése a Könd utca 21-es telken.

November 20-a a Gyermekjogok Világnapja. Az Unicef felhívásához már korábban is csatlakozott városunk, a Petőfi Művelődési Központ és a Polgármesteri Hivatal pedig idén is kék színben pompázott.

Természetesen sokkal több minden történt novemberben is, mint amit fentebb megemlítettünk. Az OrosCafé oldalán a lap aljára görgetve megtalálhatják archívumunkat, ahol minden írásunkat, hónapokra bontva újra elolvashatják. Jó böngészést!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.