- hirdetés -

A tavaszinál is nehezebb dolga van az orosházi mazsorettezőknek. A jelenlegi helyzetben nem tudnak közösen készülni, de a hétvégén egy online versenyen értek el jó eredményeket.

A héten megjelent kormányrendelet komoly hatással van a mindennapokra, nem kivétel ez alól az Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület sem. Közös edzések most nem kivitelezhetőek, hiszen a Petőfi Művelődési Központ, ahol a foglalkozásaikat is tartották bezárt. Az egyik edzőtől, Baráth Beátától megtudtuk, hogy a tavaszi leálláshoz hasonlóan az interneten, videós anyagokat küldenek a fiataloknak.

– Kicsit nehezebb jelenleg a helyzet, hiszen a mazsorett eszköze a bot, amivel a lakásban nem egyszerű a gyakorlás és az időjárás sem a legmegfelelőbb a szabadtéri edzésekhez. A hétvégén már gondolkoztunk kollégámmal, Hevesi Henivel a programon, tehát folytatjuk a munkát, főként testképzéssel – avatott be a részletekbe Baráth Beáta.

Azt is elmondta, hogy november 14-én rendezett a Magyar Mazsorett Szövetség egy online versenyt. A szakember elmondta, hogy ez a megmérettetés jóval több előkészületet igényelt, mint amit korábban megszoktak.

– A versenykoreográfiák betanulásán túl keresni kellett egy tökéletes időpontot, amikor mindenki a formaruhájába felöltözve eltáncolta a saját koreográfiáját és felvettük azokat. A videókkal is volt némi utómunka és a szombati napon így tudott megjelenni a közös felületen a mi anyagunk is – tette hozzá.

Fotó: Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület

A koreográfiák jól sikerültek, amire bizonyíték, hogy a fiatalok és az idősebbek is a képzeletbeli dobogó legtetején végeztek. Előbbiek ezüst, míg utóbbiak arany minősítést is kaptak a zsűritől.

Baráth Beáta kiemelte, hogy a fiatal korcsoport számára ez volt az első igazi megmérettetés, így rájuk különösen büszkék.

Az idősebb korosztály koreográfiája:

És a fiatalok:

A versenyen a szakmai zsűriben is volt orosházi érdekeltség. Baráth Beáta ugyanis bíró gyakornok, aki tegnap 151 számot zsűrizett végig.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.