- hirdetés -

Újra foltosokkal telt meg a Petőfi Művelődési Központ, elkezdődtek a csapadékvíz-elvezetés problémájára megoldást nyújtó csatornázási munkálatok, lampionokkal vonultak a gyerekek Márton napon és kilenc orosházi is átvehette mesterlevelét Békéscsabán. Ez történt novemberben.

Szemet gyönyörködtető foltok

A foltvarrás és a különböző kézműves foglalkozások kedvelői igyekeztek november 16-án a Petőfi Művelődési Központba. Az intézmény Szokolay Sándor-termében tartotta meg hagyományosan ősszel rendezett kiállítását az Orosházi Foltvarró Egyesület.

(Fotó: Rosta Tibor)

Kezdetét vették a csatornázási munkálatok

Szeptemberben írta alá az önkormányzat a szerződést a munkálatokat kivitelező A-MEZŐGÉP Kft-vel, akkor meg is történt a munkaterület átadása, majd a munkálatok is megkezdődtek. A Huba, Móricz Zsigmond, Major, Kutasi, Könd, Dózsa György, Eszperantó, Eötvös József utcákban összesen mintegy 5816 méternyi zárt csapadékvíz-elvezető csatorna létesítése, rekonstrukciója vagy mosatása fog megtörténni, valamint az egyik fő befogadó, a Keleti övárok medrét is felújítják.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Lámpásokkal vonultak Márton napon

Idén is rengeteg óvodás és iskolás indult el az Eötvös óvodától kis lámpásaikkal, hogy részt vegyenek a másodszor megrendezett Márton Napi Felvonuláson. A gyerekek meghallgatták Szent Márton történetét, majd az Eötvös iskolába megérkezve műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek.

Az óvodától az Eötvös iskoláig vonultak (Fotó: Rosta Tibor)

Elhunyt dr. Bánki Horváth Béla

Hivatalos Facebook-oldalán jelentették be hozzátartozói, hogy elhunyt a többszörös világbajnok orosházi szenior úszó. Bánki Horváth Béla 99. születésnapja előtt bő egy hónappal lépett az örökkévalóságba.

(Fotó:szegedma.hu)

Orosháziak is a mesterek között

Nagyszabású ünnepség keretében tartotta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idei mesteravatóját november 8-án Békéscsabán, a Phaedra Rendezvényközpontban. A csaknem 130 mesterlevelet szerzett szakember között kilenc orosházi is átvehette a kimagasló szakmai tudást igazoló dokumentumot.

(Fotó: Rosta Tibor)

A Gyermekjogok Világnapján kékbe öltözött a város

Több közterület, épület, valamint intézmények, szervezetek munkatársai is kékbe öltöztek november 20-án. A világnap a Gyermekjogi Egyezmény aláírásának az évfordulója, amely egyezmény összefoglalja azoknak a jogoknak a minimumát, amelyeket minden államnak biztosítania kell a gyermekek számára, így a gyermekek életben maradását, fejlődését, védelmét és a társadalomban való részvételét biztosító jogokat. Az egyezményt 1989. november 20-án írták alá. A járókelőknek nem mindennapi látványban volt részük ha az Árpád-kert, a főtér vagy a Petőfi Művelődési Központ előtt vezetett az útjuk.

(Fotó: Rosta Tibor)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.