- hirdetés -

Ütemezetten haladnak az októberben kezdődött csapadékvíz elvezetésével kapcsolatos munkálatok. A beruházás végén évtizedes probléma oldódik meg Orosházán.

Szeptemberben írta alá az önkormányzat a szerződést a munkálatokat kivitelező A-MEZŐGÉP Kft-vel, és még ebben a hónapban megtörtént a munkaterület átadása, októberben pedig a tényleges munka is elkezdődött. A Huba, Móricz Zsigmond, Major, Kutasi, Könd, Dózsa György, Eszperantó, Eötvös József utcákban összesen mintegy 5816 méternyi zárt csapadékvíz-elvezető csatorna létesítése, rekonstrukciója vagy mosatása fog megtörténni, valamint az egyik fő befogadó, a Keleti övárok medrét is felújítják.

– Néhol a meglévő „U” elemek süllyesztésével, valamint a ráhelyezett födémekkel lesz megoldva a csatorna zárttá tétele, máshol pedig nagy átmérőjű betoncsöveket fektetnek le. A legnagyobb elem nyolcvan centiméter belső átmérőjű, és a belvároshoz közeledve valamelyest szűkülnek – tájékoztatta az OrosCafét Bogdánffy Csaba település-üzemeltetési ügyintéző, hozzátéve a beruházás elkészültével megoldódhat a Kossuth utca, a főtér és azok környékén, egy-egy nagyobb esőzés után jelentkező probléma.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

– Elég radikális időjárás jellemző manapság, így kiküszöbölni teljesen nem lehet, de jelentősen csökkenhet a terület csapadékterheltsége – vázolta a szakember.

Megtudtuk azt is, hogy munkálatok 2020 augusztusáig mindenképpen befejeződnek, de a kivitelező szerint ez akár már hamarabb, június környékén is véget érhetnek. Orosháza több pontján addig nehézkes lehet a közlekedés, ezért az érintett helyszíneken a közlekedők fokozott figyelmét és megértését kérik.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

A négyszázmillió forintos beruházás a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések elnevezésű pályázat keretében valósul meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.