- hirdetés -

Piktogramok figyelmeztetnek a zebrák előtt a balesetmentes áthaladásra, átadták a munkásszállót, elkészült az első e-töltő a városban és lezajlott az önkormányzati választás. Ez történt októberben.

Piktogramokat festettek a város több gyalogos átkelőjéhez. A mobilozás és zenehallgatás veszélyeire figyelmeztetnek.

(Fotó: Rosta Tibor)

Ünnepélyes keretek között adták át a munkásszállót, amely a helyi vállalatok dolgozóinak elhelyezését hivatott megkönnyíteni. Az átadón tiszteletét tette Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár is, aki beszédében a munkásszálló fontosságáról és a helyi foglalkoztatási adatokról szólt.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Három elektromos töltőállomás kiépítésére pályázott és nyert több mint 8 millió forint vissza nem térítendő forrást Orosháza. Az Előd utcán október óta használhatják is a töltőt az elektromos autó tulajdonosok.

(Fotó: Rosta Tibor)

Október 13-án önkormányzati választást tartott Magyarország. Orosházát további öt évig Dávid Zoltán vezeti. Az 1. választókerületben szavazategyenlőség alakult ki, ezért januárban időközi választáson szavaznak a körzetben élők.

(Fotó: Rosta Tibor)

Kerékpár kompresszort építettek ki október 18-án az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai a posta mellett. Rövid idő alatt pozitív visszajelzések érkeztek az orosháziak részéről, többen nyitottak lennének még több kompresszor elhelyezésére.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére gyűltek össze az orosházi emlékezők október 23-án a Történelmi Emlékparkban. A résztvevők dr. Erdész Ádám, a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltára igazgatójának beszéde után a Vörösmarty iskola műsorával hangolódhattak rá a több mint hatvan éve történt, korszakalkotó eseményekre.

(Fotó: Pirer Katalin)

Halott csecsemőt találtak Tótkomlóson. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el.

(Fotó: police.hu)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.