- hirdetés -

Piktogramokat festenek a város több gyalogos átkelőjéhez. A mobilozás és zenehallgatás veszélyeire figyelmeztetnek.

Felfestették Orosházán azokat a piktogramokat, amiknek célja, felhívni a figyelmet a gyalogátkelőhelyek előtt arra, hogy veszélyes a telefon, valamint fülhallgató használata. Az önkormányzati forrásból megvalósult beruházás a balesetmegelőzést szolgálja azzal, hogy arra inti a gyalogosokat: fokozott óvatossággal közelítsék meg a közúti csomópontokat.

– Mindenkinek az a célja, hogy épségben hazaérjen, de elég egy apró figyelmetlenség és megtörténik baj. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy élhetőbb legyen Orosháza. Biztos vagyok benne, hogy az új felfestések az itt élők biztonságát szolgálják majd – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester.

Azt már Rideg Évától, a Városüzemeltetési Csoport munkatársától tudtuk meg, hogy Orosháza 25 zebrájánál lesznek megtalálhatók a figyelemfelkeltő jelek.

Fotó: Rosta Tibor

Piktogramok figyelmeztetnek a Győri Vilmos térnél lévő átkelő mindkét oldalán, a Széchényi térnél, a Kossuth utcán több is, például a művelődési központ előtt és a pályaudvarnál. Óvatosságra intenek a felfestések a Könd utcán többek között a rendelőintézetnél, vagy az Árpád-kerti átkelőnél. A Deák Ferenc utcán kettő is van, egy a Vörösmarty iskola előtt, ezzel is a gyerekek biztonságát szolgálva. Ugyancsak e céllal a Táncsics Mihály Gimnázium és a Székács József Iskola előtti zebrához is kerültek piktogramok. Továbbá a Bercsényi és Rákóczi utcák, valamint a Thököly és Rákóczi utcák csatlakozásában figyelmeztetnek a felfestések.

A városban az utóbbi időszakban nem ez volt az első intézkedés, amellyel a gyalogosok biztonságát növelik. Legutóbb szeptember elején adták át az okos zebrát a Rákóczi úton.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.