- hirdetés -

Okos zebrát adtak át, elindult Orosházán a mérnökképzés, újra hőlégballonok lepték el az eget és elköszönt a város Rózsa Zoltántól. Ez történt szeptemberben.

Második alkalommal is Orosháza adott otthont a Hőlégballon fiesztának. Az egyik kosárban fotóriporterünknek, Rosta Tibornak is jutott hely, aki elképesztő felvételeivel kápráztatta el olvasóinkat.

(Fotó: Rosta Tibor)

Okos zebrát adtak át a Rákóczi úton, az Eötvös József iskola előtt szeptember 5-én. A biztonsági rendszer az útburkolatban elhelyezett aktív LED prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét a kijelölt gyalogátkelőn éppen áthaladó gyalogosokra.

(Fotó: Rosta Tibor)

Hivatalosan is elindult a Szegedi Tudományegyetem Táncsics Mihály Gimnáziumba kihelyezett gépészmérnöki képzése. Az első évfolyamára mintegy 45-en jelentkeztek.

(Fotó: Rosta Tibor)

Tizedik születésnapját ünnepelte szeptemberben hírportálunk, melynek apropóján olvasóinknak szerettünk volna kedveskedni. Volt óriás torta, zene, lufi, szóval minden, ami egy hamisítatlan szülinapi bulihoz kell. Mindez a város közepén.

(Fotó: Rosta Tibor)

Huszonkét év szolgálat után Rózsa Zoltán távozott a Nagy Gyula Területi Múzeum éléről. Irányítása alatt csapatmunkával számtalan kiadvány, tárlat, közösségi kezdeményezés és újító gondolat valósult meg.

(Fotó: Kecskemét Krisztina)

Több mint 1100 tő vadkendert foglaltak le a rendőrök egy orosházi tanya mögötti területen. szeptember 18-án. A kendert kukorica között termesztették.

(Fotó: police.hu)

Harmadjára szervezett jótékonysági futóversenyt a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványért a Linamar Hungary Zrt. a Budapest Sportiroda (BSI) békéscsabai futónagyköveteivel közösen szeptember 21-én. A nevezési díjakból és támogatásokból befolyt teljes összeget ezúttal is az alapítvány támogatására fordították.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Véget ért az idei Orosházi Nyár rendezvénysorozat. A tapasztalatok kedvezőek voltak mind a helyi lakosság, mind a térségben élők visszajelzései alapján, ezért jövőre is igyekeznek ezt az utat folytatni, esetleg bővíteni a szervezők.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.