- hirdetés -

Óriás születésnapi torta, jó hangulat, Fülemüle Zenekar – csak pár momentum abból a délutáni programból, melyet olvasóinknak szerveztünk online hírportálunk tizedik születésnapja alkalmából. Ahogy mindig, most is olvasóinkkal ünnepeltük ezt a jeles napot a főtéren.

Szeptember 7-e fontos dátum az OrosCafé életében, hiszen 2009-ben ezen a napon indult útjára hírportálunk. Az eltelt tíz év alatt több tízezer hírrel, számtalan fotóval, információval szolgáltuk Orosházát, valamint a környező településeket. Olvasóink nélkül azonban most nem jubilálhatnánk. A számtalan kattintásért, hozzászólásért, kedves szavakért, és a kritikákért is köszönet jár, ezért szerkesztőségünk csapata egy hatalmas születésnapi programmal kedveskedett a város lakosainak, szeptember 13-án.

A születésnapi akciónkra a város rendezvénytere és szerkesztőségünk csapata is ünnepi díszbe öltözött. Már négy órakor gyülekezett az érdeklődő közönség, mindenki vidáman vetette bele magát a forgatagba. Érkezéskor a gyermekek kezébe OrosCafés lufi, a szülőkébe zászló került, majd elvegyültek a kreatív gyermek programok között. Sokan választották az arcfestést, hiszen a Kis Zseni Mentális Aritmetikai Iskola csapata ötletes és különleges mintákat készített a mosolygós arcocskákra.

Délután öt órakor Dávid Zoltán polgármester mondta el köszöntő beszédét, majd Nánási János az Orosházi Média cégvezető – főszerkesztője fogalmazta meg ünnepi gondolatait, melyet az OrosCaféról szóló érdekes információkkal és adatokkal tűzdelt meg. A hivatalos megnyitót követően a Fülemüle Zenekar lépett a szépszámú közönség elé, hogy elhúzza az apró talpak alá való muzsikát. A zenekar hatalmas sikerét mutatja az a nevető gyereksereg, amely a színpad előtti téren gyűlt össze, hogy az interaktív műsorba kapcsolódva vegyen részt az ünneplésen.

A vidám előadást követően, két játék eredményhirdetése következett. Elsőként a szelfipontverseny nyerteseit invitálták fel a pulpitusra egy rövid ismertető után, hogy Bojtor István alpolgármestertől átvegyék az értékes ajándékokat. Az eseményt egy közös fotó elkészítésével tették emlékezetessé.

Nyeremények kicsiknek és nagyoknak

Paulikné Jenei Anita az bizonyult az abszolút nyertesnek, az általa készített szelfi kapta a legtöbb kedvelést. Többek között a fődíjat is, a 25 ezer forintos Heavy Tools vásárlási utalványt.
– Az indulás óta, tíz éve olvasom az OrosCafét, a kislányom is tíz éves, ezért ő is átvehette ma az ünnepi tortáját. Nagyon örülök a nyereményeknek – nyilatkozta a nyertes.

A nyereményeső azonban itt még nem ért véget, hiszen a Virágosabb Orosháza verseny eredményhirdetése is az OrosCafé születésnapján történt. Az Orosházi Önkormányzat szervezésében megvalósuló játék kategóriáinak eredményeit Dávid Zoltán polgármester hirdette ki, majd átadta az ajándékokat a szerencsés pályázóknak.

Tizedik születésnapunkból szerettük volna, ha mások is kiveszik részüket, így meginvitáltunk olyan orosháziakat, akik velünk együtt jubilálnak. Késő délután tizenhárom tizedik születésnapját ünneplő gyermek sorakozott fel a főtéri színpadon, mellettük két, 10 éves házassági évfordulóját ünneplő párral, hogy átvegyék tőlünk ünnepi tortáikat. A város óvodáinak is kedveskedni szerettünk volna születésnapunka alkalmából, ezért tíz gömbkőrist adományoztunk az intézményeknek, melyek pár év múlva hűs árnyékot adnak majd a gyerekeknek.

A közös ünnepi fotó elkészítése után az Orosházi Fúvószenekar nyárzáró térzenéje pezsdítette fel a hangulatot. Az “Orosháza Városért” díjjal kitüntetett zenekar kilencven éve szórakoztatja zenéjével a nagyérdeműt. Az elmúlt évtizedekben számos fúvóstalálkozóra voltak hivatalosak, így zenéltek már Lengyelországban, Finnországban, Németországban, Svájcban és Erdélyben is. Az együttes szakmai munkájának vezetését 2017 szeptemberében vette át Debreczeni Márk.
– A mai napra tradicionális magyar indulókkal és különféle szórakoztató zenékkel készültünk. Jövő héten még lesz egy fellépésünk, de már gőzerővel készülünk az idei szilveszteri koncertünkre – nyilatkozta a karnagy.

A színvonalas produkció utolsó számának végén nem mindennapi látványban részesült az érdeklődő tömeg, hiszen az Orosházi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesületének ötven fehér galambja szállt el az ünneplők felett. Az esemény záróakkordjaként az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola táncosainak felvezetésével, Ficsor Zoltán érkezett meg a 600 szeletes óriási születésnapi OrosCafé tortával, így garantáltan mindenkinek jutott egy szelet az ünneplésből.

Az esemény teljes ideje alatt különböző játékokkal, kvízekkel és programokkal készültünk a kikapcsolódni vágyóknak. Nagy sikernek örvendett a Cheese Instax fotós stand, ahol vidám emlékként készült el megannyi különleges fotó. A vidám és sikeres születésnapi rendezvényünkről még a Rádó1 csapata is bejelentkezett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.