- hirdetés -

Sajtótájékoztató keretében értékelték a Petőfi Művelődési Központban a 2019-es Orosházi Nyár eredményeit és statisztikáit, valamint a jövőbeli tervekről is beszámoltak. A tapasztalatok kedvezőek mind a helyi lakosság, mind a térségben élők visszajelzései alapján, ezért jövőre is igyekeznek ezt az utat folytatni, esetleg bővíteni.

Idén is koncertek, előadások, különböző családi programok várták az Orosházi Nyár rendezvénysorozat iránt érdeklődőket. Szeptember 20-án a Petőfi Művelődési Központban egy sajtótájékoztató keretében ismertették az elért eredményeket. Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere kezdte az értékelések sorát, örömét fejezve ki azért, hogy a programok több réteget és korosztályt megmozgattak.

– Minden visszajelzés azt igazolta, hogy örömmel látogatják az orosháziak és az itt kikapcsolódó vendégek ezeket a rendezvényeket, szép és kellemes hétvégéket eltöltve. Szeretném megköszönni mindazok munkáját, akik segítettek abban, hogy ez a programsorozat megvalósulhasson, hiszen ez rengeteg munkát jelentett. A város önkormányzatának is fontos a változatos szabadidős tevékenységek megvalósítása – emelte ki a polgármester.

Lajti Tímea elmondta, melyek voltak idén a leglátogatottabb események (Fotó: Rosta Tibor)

Bojtor István alpolgármester arra a csapatmunkára tért ki, mely nélkül nem valósulhattak volna meg ilyen formában és minőségben a rendezvények.
– Minden elismerés megilleti azoknak az embereknek a munkáját, akik igazából ugyan a háttérben maradnak és a lebonyolítás kevésbé látványos részéért felelnek, mégis rengeteget dolgoznak, de említhetném a civil szervezeteket is – tette hozzá.

Az alpolgármestertől Lajti Tímea, a Petőfi Művelődési Központ ügyvezetője vette át a szót, aki kiemelte, idén 27 programidőpontban jelentek meg és reméli, mindenki megtalálta a neki tetsző elfoglaltságot vagy fellépőket. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a koncertek játszották a főszerepet, a legsikeresebb és leglátogatottabb rendezvényeknek a Városi Gyermeknap, valamint az Irigy Hónaljmirigy-, R-GO-, Kowalsky meg a Vega- és a nyárzáró Magna Cum Laude koncertek bizonyultak.

– A civil szervezetek, a turisztikában dolgozó szakemberek és a magánszemélyek összefogása nélkül nem jöhetett volna létre az idei Orosházi Nyár. Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, idén ráadásul a vendégségbe érkezőktől is. A szórakozáson kívül igyekeztünk közösségfejlesztő rendezvényeket létrehozni, különböző termékbemutatókkal, kóstolókkal – mondta Lajti Tímea.
Elmondta, a munka az Orosházi Nyarat követően sem áll meg, az érdeklődőket rövidesen a Színházi Esték, valamint a Zene Világnapja alkalmából szervezett előadások várják.

Benkő Ferenc Gyopárosfürdő szerepét értékelte, kiemelve a fürdő idei látogatottságát (Fotó: Rosta Tibor)

Végül Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója értékelte az elmúlt három hónap eseményeit, külön kiemelve Gyopárosfürdő szerepét és az ott megvalósuló rendezvényeket. A fürdő látogatói létszáma ebben az időszakban 89 224 volt, ami 10 százalékos emelkedést jelentett a tavalyi év hasonló időszakához képest. Idén többek közt a Családi Csobbanás-sorozat, a Naditábor és a nemrég véget ért Hőlégballon Fieszta várta a vendégeket.

– A statisztikák is azt mutatják, hogy a városlakók a magukénak érzik a fürdőt. Emellett még szeretném kiemelni a két héttel ezelőtti Megyenapot, ahol Gyopárosfürdő is bekerült a Megyei Értéktárba – zárta le a sajtótájékoztatót Benkő Ferenc.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.