- hirdetés -

Aranydiplomával tüntették ki Szemenyei Sára Ilona tanárnőt, új igazgatója lett a Székács Evangélikus Iskolának, bemutatkozott egy új orosházi rapformáció, halálos baleset történt egy vasúti átjáróban. 2018 októberében történt. 

Aranydiplomával ismerték el Szemenyei Sára Ilona tanárnő munkásságát októberben. A pedagógus egyetemi éveit követően, 50 évvel ezelőtt kezdett el tanítani, és a mai napig páratlan elhivatottsággal és odaadással űzi szeretett hivatását. 

Nyugdíjba vonulása után sem tudott elszakadni szeretett hivatásától Szemenyei Sára Ilona (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kihívásként tekint új pozíciójára Nagy Róbert, aki huszonegy év után döntött a váltás mellett. A pedagógus szeptemberben már a Székács Evangélikus Iskola igazgatójaként kezdte a tanévet.

Nem bánta meg Nagy Róbert, hogy pályázott az igazgatói címre (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Külön-külön ugyan mindannyian foglalkoznak zenével, mégis ez az első közös projektjük. A a $itTeshek nevű formáció a hazai pókerközvetítések koronázatlan királyának, Korda Györgynek ikonikus dalát, a Repteret dolgozta fel sajátos stílusban. A szélzsák ezentúl Orosházán lebeg.

A vasútállomáson, szembetűnő ruhákat felvéve forgatták le a klipjüket a $itTeshek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Nagyszabású kiállítás megnyitónak lehetett részese, aki eljött az Árpád-kertbe. A “Sorsfordítás 1945-1962” című vándorkiállítás a ’45 és’62 közötti kollektivizálásnak, a paraszti társadalomfelszámolásának állít emléket.

Jakab István MAGOSZ elnök nyitotta meg a Sorsfordítás-kiállítást (Fotó: Rosta Tibor)

Négyen meghaltak abban a balesetben, amely csütörtökön 17 óra 30 perc körül történt Orosháza határában a székkutasi vasúti átjáróban. A rendőrség közleménye szerint egy autót sodort el a vonat. A kocsiban utazók életüket vesztették, a vonaton senki sem sérült meg.

Szörnyű baleset történt október végén Orosháza határában, a székkutasi vasúti átjáróban (Fotó: Rosta Tibor)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.