- hirdetés -

Kihívásként tekint új pozíciójára Nagy Róbert, aki huszonegy év után döntött a váltás mellett. A pedagógus szeptemberben már a Székács Evangélikus Iskola igazgatójaként kezdte a tanévet.

Nagy Róbert gyerekkorában, sőt még az egyetemen sem tudta, hogy a pedagógusi pálya lesz a hivatása. Pedig családja és szülei révén, ahogy ő mondta genetikailag kódolva volt, mégis menet közben alakult ki, hogy tanár lesz.

– Az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetemen tanultam angol nyelv szakon, ahol a tanulmányaim vége felé tanítási gyakorlaton vettem részt. Úgy döntöttem, belevágok, a gyakorlat a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban töltöttem. Itt olyan benyomások értek, ami miatt úgy döntöttem, tanár leszek – mesélt a kezdetekről.

Végül további másfél évet töltött a fővárosi intézményben, mint angol tanár, majd      1997-ben adódott egy lehetősége, és visszatérhetett az alma materébe.
– Eleinte angol órákat tartottam, később bejött a spanyol nyelv is. Szegeden másoddiplomás képzésben elvégeztem a spanyol szakot, így ezt is lehetőségem nyílt tanítani a Táncsics gimnáziumban – mondta.

Huszonegy éven át tanította angolra és később spanyolra a Táncsics gimnázium diákjait, egészen az előző tanév végéig. 2018 szeptemberétől már a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium igazgatója.

Nem bánta meg, hogy pályázott az igazgatói címre (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Most érkezett el az idő a váltáshoz

A pedagógus elmesélte, hogy régóta köze van az intézményhez, hiszen felesége igazgató-helyettes volt, gyermekei pedig jelenleg is az iskola tanulói. Nagy Róbert hangsúlyozta, jól érezte magát előző munkahelyén, de most érezte úgy, váltania kell.

– Azt már lehetett tudni, hogy elődöm, Fehér Borbála nyugdíjba készül. Nem szeretek arra hivatkozni, hogy mások beszéltek rá, de magamtól nem fordult meg a fejemben, hogy igazgató legyek. Komoly dilemmát okozott, hogy megfelelően felkészült vagyok ekkora feladatra. Végül többek bátorítására, illetve isteni indíttatás hatására döntöttem úgy, hogy pályázok a posztra – részletezte a váltás okait.

Máshogy telnek munkanapjai, mint az eddigi tanári pályafutása alatt megszokta. Szerinte a legszembetűnőbb különbség, hogy sokkal több információ tömeggel kell megbirkóznia, több az intenzív kommunikáció felnőttekkel. Ez új helyzet számára.

– Jól jött a megújulás, ezt pozíciómban és abban is érzem, amit tanítok. Több mint két évtized után lehetőségem nyílt magyar nyelven oktatni, hiszen evangélikus hittan órákat is tartok. Úgy gondolom, most valóban itt van a helyem. Ezzel együtt érzem a kihívást és a felelősséget, ami az igazgatói munkakörrel jár. Alapvető célom, Isten útját kövessem. Arra törekszem, hogy az itt dolgozó kollégáknak és az intézményben tanuló mintegy 700 gyereknek és szüleiknek egyaránt szolgáljak – zárta a beszélgetést Nagy Róbert.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.