- hirdetés -

Külön-külön ugyan mindannyian foglalkoznak zenével, mégis ez az első közös projektjük. A a $itTeshek nevű formáció a hazai pókerközvetítések koronázatlan királyának, Korda Györgynek ikonikus dalát, a Repteret dolgozta fel sajátos stílusban. A szélzsák ezentúl Orosházán lebeg.

Szeptemberben debütált a Youtube-on a négy orosházi fiatalemberből, Horváth Bencéből, Juhos Tamásból, Tóth B. Richárdból és Vincze Márkból álló $itTeshek formáció, akik elsőként Korda György ikonikus dalát, a Repteret dolgozták fel. A választás a véletlen műve volt.

„Divatos itt minden stílus…”

– A nyáron voltunk egy gólyatáborban, ahol már magam sem emlékszem miért, de valahogy elkezdtük Korda Gyuri bácsitól énekelni a Repteret. Végül annyira beleette magát a fejünkbe a szöveg, hogy úgy döntöttünk, készítünk hozzá egy sajátos feldolgozást. Egyértelmű választás volt, nem is nagyon jutott eszünkbe ennél jobb lehetőség. Egyébként is kedveljük feldolgozott előadónkat, Korda Györgyöt, láttuk már fellépni és meglepő volt, hogy milyen könnyen megtalálta a hangot a fiatalokkal. Nem az a „bezzeg az én időmben típus” – mesélte Juhos Tamás.

Korda György dalát dolgozta fel a négy orosházi fiatalember (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az elhatározást elképzelés, az elképzelést pedig forgatás követte, három-négy óra alatt sikerült felvenniük a jeleneteket. Reptér híján a vasútállomásra mentek. A $itTeshek elmondták a gyors megvalósítás leginkább Horváth Bence érdeme, aki a klipben való szereplése mellett a kamerát is kezelte.

„Lobog a szélben a szélzsák!”

– Szerettünk volna ugyan tényleg kimenni egy reptérre, ez azonban végül nem jött össze, így maradt a vasútállomás. Minden részletet kitalálni hosszú folyamat volt, leforgatni már kevésbé. Az egyedüli nehézséget az okozta, hogy hamar besötétedett – mondta a forgatás körülményeiről Horváth Bence.

A forgatáson mindenkinek megvolt a maga szerepe, mindannyian hozzátettek valamit a klip elkészítéséhez. A videóban látható, elsőre meghökkentő öltözékek például Tóth B. Richárd érdemei.
– Szerettünk volna olyan ruhákat felvenni hozzá, melyek nem számítanak hétköznapinak, sokkal inkább szembetűnőnek. A videóban látható felszerelést például a nagyszüleimtől szereztem be – mesélte mosolyogva Tóth B. Richárd.

A vasútállomáson, szembetűnő ruhákat felvéve forgatták le a klipet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

És hogy miért pont $hitTeshek lett a nevük? A fiúk beszámolójából kiderült a dalválasztás mellett ezen sem ötleteltek sokáig.

„Körülöttem furcsa arcok…”

– Olyan nevet kerestünk, mellyel a legjobban tudjuk a mi kis stílusunkat képviselni és így esett a $itTeshekre a választás. Régóta ismerjük már egymást, de teljesen spontán ötlet volt, hogy összeálljunk – nyilatkozta Vincze Márk.

Első közös klipjük már megvan, és mindenképpen folytatni szeretnék a közös munkát. Saját számot egyelőre nem akarnak, céljuk, hogy kedvenc retro zenéiket, ha nem is az eredeti hangzásvilággal, de megismertessék rajongóikkal.

Elképzelésük szerint következő klipjük is egy ismertebb dal feldolgozása lesz. Bíznak benne a közönség azt is hasonló lelkesedéssel fogadja majd. Ők mindenesetre a sikerhez vezető úton az első lépést már megtették.

A videó ide kattintva elérhető!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.