- hirdetés -

Négyen meghaltak abban a balesetben, amely csütörtökön 17 óra 30 perc körül történt Orosháza határában a székkutasi vasúti átjáróban. A rendőrség közleménye szerint egy autót sodort el a vonat. A kocsiban utazók életüket vesztették, a vonaton senki sem sérült meg.

Utolsó frissítés: 2018.10.26. 7 óra

Csütörtök éjfél körül szűnt meg a forgalomkorlátozás Székkutas külterületén, a 474-es út 12-es kilométerszelvényében, ahol egy vasúti átjáróban egy személyautó vonattal ütközött össze. A balesetben négyen életüket vesztették – közölte a rendőrség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gépkocsi 2018. október 25-én 17 óra 30 perc körül feltételezhetően a fényjelző készülék és a félsorompó tilos jelzése ellenére behaladt a vasúti átjáróba, ahol vonattal ütközött össze. A balesetben az autóban tartózkodó négy személy életét vesztette.

A balesetet szenvedett jármű (A rendőrség felvétele)

A helyszínelés és műszaki mentés idejére az érintett szakaszon teljes útlezárás volt érvényben. A forgalomkorlátozás 23 óra 45 perckor megszűnt.

21 óra 15 perc

Az Utinform információi szerint a baleset helyszínén, a 474-es főúton, a 47-es főúti csomópont közelében, még mindig terelik a forgalmat.  A 47-es főútról nem lehet ráhajtani a 474-es főútra.

Úgy tudjuk a vasúti közlekedésben is hosszabb menetidővel kell számolni a Szeged – Békéscsaba vonalon.

19 óra 45 perc

19 óra 35 perc

Tudósítóink háromnegyed hat után értek a helyszínre, ahol ezt tapasztalták:
a helyszínre kiérkezve egy fehér, súlyosan összeroncsolódott személygépkocsi maradványai álltak a sínek mellett. Az első információk szerint nem volt tisztázott, hogy egy vagy két autóról van szó. A hivatásos szervek későbbi közleményeiből derült ki, hogy egy gépjármű érintett a tragédiában. A Csongrád megyei rendőrök a tűzoltók segítéségével, reflektor fényénél végezték a helyszínelést. Több rendőr zseblámpával pásztázta a sínek menti területet. Arról nem tudtak információt adni, hogy meddig tart majd a helyszínelés.

19 óra 20 perc

A balesetet követően nem lehetett tudni, hogy egy vagy két autót sodort el a vonat. A rendőrség és a katasztrófavédelem közleményeikben egy autóról és négy halálos áldozatról számoltak be.

Úgy tudjuk a balesetet szenvedő jármű teljesen szétroncsolódott. Az első hírek szerint a vasúti fénysorompó nem működött, ezt nem erősítették meg. A MÁV hivatalos közleménye szerint a sorompóberendezés üzemszerűen működött a baleset pillanatában.

A vasúttársaság szerint Orosháza és Székkutas között egy fény-és félsorompóval ellátott vasúti átjáróban személyvonat személyautóval ütközött. A hatósági intézkedések ideje alatt az utasokat vonatpótló buszok szállítják. A baleseti helyszínelést a rendőrség – vasúti szakértők bevonásával – elkezdte. Az eddigi jelentések szerint a sorompóberendezés üzemszerűen működött a baleset pillanatában. Az erre utazóknak hosszabb menetidővel is számolniuk kell.

A helyszínelés még tart a vasúti forgalom és az érintett útszakaszt lezárták a forgalmat a 47-es főútra terelik. A baleset a kakasszéki vasúti megálló közelében lévő átjáróban történt.

Korábbi cikkünk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.