- hirdetés -

Az Alföld szálló ingóságairól és a kilakoltatás előtt állókról is szó volt a Jobbik sajtótájékoztatóján. A párt az esélyeit is latolgatta. 
Szerda délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Jobbik helyi szervezete Orosházán a piactéri kampányirodájukban.
A párt jelöltje Jámbor Nándor elmondta, elsőként gyűjtötték össze a jelölt állításához szükséges érvényes 750 darab ajánlószelvényt – így hivatalossá vált jelöltsége. Elsősorban a kampányirodában és a kijelölt leadási helyeken gyűjtöttek.
– Mi nem kopogtattunk, tiszteletben tartottuk az emberek privát szféráját – mondta Jámbor, aki hozzátette, a szelvényeket még mindig , egészen március 19-ig gyűjtik.
– Napjában 50-60 darabot adnak le helyi irodánkban. Ezért úgy vélem, jó esély van arra, hogy megszorongassuk, esetleg le is győzzük a Fidesz jelöltjét. Annak pedig nagy a valószínűsége, hogy az MSZP jelöltjét megelőzzük. Nincs tudomásunk arról sem, hogy munkánk során bárkit atrocitás ért volna. Arról sem érkezett jelzés hozzánk, hogy plakátjainkat megrongálták, vagy letépték volna. Rendezvényeink plakátjai is elérték céljukat.

Március 5-én 17 órakor Szentetornyán tart lakossági fórumot a Jobbik. A helyszín a közösségi ház (volt iskola).

A lakásmaffia is kopogtat

Jámbor Nándor (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Jámbor Nándor (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A cédulák után Jámbor a hajléktalanszálló felújítására tért át. Kifejtette, örülnek neki, hiszen ráfér az épületre a tatarozás. Azonban a végső cél a hajléktalan lét megszüntetése kell legyen.
– Épp ezért meg kell állítani az emberek utcára kerülését. Az utóbbi hetekben körülbelül 10 kilakoltatás előtt álló ember fordult hozzánk. Mindent elveszíthetnek, mert a politika nem szab gátat a bankok garázdálkodásának – sorolta.
Az OrosCafé.hu arról érdeklődött, hogyan tudnak segíteni a hozzájuk fordulókon.
– Elsősorban felvilágosítással. Sajnos, amikor a bank már felmondta a szerződést és jön a végrehajtó, keveset tehetünk. Az Orosházán is működő és a bajba jutottaknál megjelenő lakásmaffiát azonban mindenképp el kell kerülni. Ha hamarabb fordulnak hozzánk, jogi védelemmel, tanácsadással és a bankkal való tárgyalásokban tudunk segíteni – hangsúlyozta.

Tűzifáért szavazat?

– Úgy tudjuk, hogy az Alföld szállóban található ingóságok egy részét orosházi civil szervezeteknek, intézményeknek ajánlotta fel a város. A használhatatlan bútorokat tűzifaként kaphatták meg a civilek. Ezzel szemben értesüléseink szerint nem, vagy csak nagyon keveset kaptak – mondta Jámbor.
– Bár mi nem láttuk, de azt jelezték felénk, hogy Dancsó József (Fidesz) bőven vitt a tűzifából. Állítólag 20 konténer fát osztott szét azok között, akik biztosították őt támogatásukról. Kérdezem a képviselőt, mi igaz ebből az értesülésből?
Jámbor egyebet is tudni szeretne.
– Pártunk szűk körben megemlékezést tartott február 25-én, a kommunista áldozatok emléknapján. A városi rendezvényen is szerettünk volna részt venni, de nem volt, ezt a Fidesz megemlékezése helyettesítette. Miért nem városi volt a rendezvény? Talán ez rejtett kampány? Erre kell gyanakodjunk a március 15-i ünnepséggel kapcsolatban is, ahol nem Németh Béla, városunk polgármestere, hanem Dancsó József mond majd beszédet.

Összenő, ami összetartozik?

– Nem meglepő a jobbikos sajtótájékoztató – összenő, ami összetartozik. A szavazatvásárlással kapcsolatos feltételezés nem igaz és ez már a rágalmazás kategóriája. Mi – ellentétben velük – nem így politizálunk, nincs szükségünk ilyen módszerekre – utasította vissza Dancsó József, a Fidesz immár hivatalos jelöltje a személyére vonatkozó feltételezést.
– Az Alföld szálló hasznosítható anyagaival kapcsolatos teendőket nem én, hanem polgármester úr intézi. Azt tudom, hogy az ingóságokat civil szervezetek kapták meg. Az Alföldben nem volt tüzelőnek való anyag, az Eötvös téri iskolában igen. A tüzelőnek való parkettát a rászorulók kapták meg.

Töltse le innen a táblázatot hogy megtudja, ki és mit kapott az Alföldből!

A parketta szétosztását a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Orosházi Szervezete (NOE) koordinálta. Saját, illetve az önkormányzattól kapott (a képviselők és a szociális osztály által összeállított) lista alapján 40 család kapott a parkettából.
A Jobbik feltevésre, miszerint rejtett kampány, hogy a megemlékezés napjain fideszes politikus a szónok, Dancsó József így válaszolt:
– Sajnálom, hogy február 24-én nem jelent meg a Jobbik a megemlékezésen. Ez is jelzi, hogy azonos állásponton van az MSZMP utódpártjával, az MSZP-vel. Az pedig, hogy meg akarják mondani azt, hogy ki és hogyan szólalhat meg, emlékezhet, az nem mást idéz fel, mint az átkost, az egypártrendszert.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.