- hirdetés -

Május 23-26. között Győr-Budapest-Békéscsaba útvonalon vonul végig Közép-Európa legnagyobb motoros túrája, az idén harmadik alkalommal megszervezett Open Road Tour. A nagyszabású túra évről évre Magyarország legszebb tájait járja be: a fókuszban idén Békés vármegye gasztronómiai,
kulturális és turisztikai értékeinek felfedezése áll, koncertekkel és izgalmas programokkal.

A békéscsabai sajtótájékoztatón elsőként Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte a jelenlevőket. A városvezető örömét fejezte ki, hogy idén az országot átszelő, Győrből induló hatalmas motoros túra Békés vármegyébe érkezik, majd nagy vonalakban ismertette a programot és az időpontokat, melyek vármegyénket érintik.

Egy kép ízelítőnek, a 2023-as gurulásról (Fotó: Open Road Tour)

A polgármester után Hankó Ákos, az Open Road Tour főszervezője kért szót. Rövid múltidézés után elmondta, hogy az idei túra útvonalának megtervezésében szerepet játszott, hogy több beszélgetés során is elhangzott, hogy az illető bejárta az országot, de Békés vármegye valahogy kimaradt. Kiemelte, hogy a harmadik alkalommal megrendezendő országjáró túra célja, hogy minél többen, minél jobban megismerjék országunk szépségeit.

– Az Open Road Tour nem csupán egy motorosoknak szervezett turisztikai program, de kulturális
eseménysorozat is, amelyre az érintett települések lakóit is szeretettel várják – mondta a főszervező.

Ezek után ismertette a túra részletes programját, külön kiemelve az érintett települések polgármestereinek példamutató, segítő hozzáállását.

Idén is rendkívül impozáns mezőny várható a túrára (Fotó: Open Road Tour)

Az Open Road Tour idén is Győrből indul, első nagyobb állomása Budapest lesz. Innen május 24-én indul útnak a több száz országúti cirkáló és egy Jászberényi megállót követően, a jászsági motorosok csatlakozása után érkezik az esti órákban Békéscsabára.

Május 25-én, szombaton Békéscsaba – Ororsháza-Gyopárosfürdő – Gyula – Békéscsaba az útiterv.
Gyopárosfürdőn, a rendőri felvezetéses városi felvonulás után a gyopárosfürdői strand várja a motorosokat zenével és ebéddel, valamint fürdőzéssel. A város lakói is itt tekinthetik meg a túra impozáns mezőnyét. Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere is örömét fejezte ki, amiért városunk egyik fontos megállója lehet az eseménynek.

Dávid Zoltán: Orosháza szeretettel várja a túra mezőnyét (Fotó: Nagy Kristóf)

– Már egyetlen ilyen motor is vonzza a tekintetet, de ha több száz dübörög végig a városon, az annak is élmény, akinek nem szenvedélye a motorozás. Remélem, hogy a motorosok közül – akik most megtekinthetik Orosháza, illetve Gyopárosfürdő szépségeit – sokan visszatérnek majd hozzánk, így ez a rendezvény turisztikai lehetőség is – mondta el a városvezető.

Orosházáról Gyulára veszi az irányt a túra, majd visszatérnek Békéscsabára a Ganxsta Zolee és a Kartel ingyenes koncertjére, amely 20:30-kor kezdődik a Szent István téren.

A rendezvény fővédnöke Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az Open Road Tour a biztonságos motorozásra is fel kívánja hívni a figyelmet. „Az a cél, hogy az utakon járműtípustól függetlenül egymást segítve közlekedjen mindenki. Az élménymotorozás népszerűsítésének egyik fontos célja, hogy a biztonságos motorozásra is felhívjuk a figyelmet, hogy az utakon egyetlen súlyos vagy halálos baleset se történjen.” Kiemelte: „akár motort, akár bármilyen más járművet vezetünk, úgy közlekedjünk, mint ha a számunkra legfontosabbak lennének körülöttünk az úton.”

Rendkívüli élménynek ígérkezik a Békés vármegyeiek számára az idei Open Road Tour, melynek idejét már most érdemes feljegyezni a naptárba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.