- hirdetés -

Hivatalosan is jelöltté nyilvánították dr. Dancsó Józsefet.
Sajtótájékoztatón jelentette be szerda délelőtt Zalai Mihály kampányfőnök, hogy a választási bizottságnál múlt hét pénteken leadtak 1500 érvényes ajánlószelvényt, így immár dr. Dancsó József hivatalosan is a Fidesz – KDNP közös jelöltje Békés megye 6. számú körzetében.
– Eddig itt helyben soha nem látott mennyiségű, 12 ezer 800 db ajánlószelvényünk van Dancsó József részére. Ennek a mennyiségnek egy jelentős részét nem is aktivistáink gyűjtötték, hanem az emberek hozták be a Fidesz irodába, vagy dobták be a postaládánkba.
Zalai kiemelte, hogy a párt aktivistái tovább gyűjtik a kopogtatócédulákat a törvényes határidőig, azaz március 19-ig. Azt is elmondta, hogy semmilyen atrocitás nem történt, önkénteseiket barátsággal fogadták ott is, ahol nem jártak sikerrel.
– A szelvények gyűjtésével nem Guinness rekordot akarunk dönteni. Ez a 12800 szelvény ennyi kézfogást, beszélgetést, tapasztalatcserét jelent – mondta Zalai, aki hozzátette, bíznak abban, hogy még több száz kopogtatócédulát kapnak, mert ezzel is minél többen ki tudják fejezi szimpátiájukat

A Fidesz olcsó kampányra törekszik Orosházán

Dancsó József immár hivatalosan is jelölt (Fotó: Melega Krisztián)
Dancsó József immár hivatalosan is jelölt
(Fotó: Melega Krisztián)
– Jó érzés, hogy soha nem látott számban támogatják az emberek szelvényeikkel Orosházán és a környező 9 településen jelöltségemet és a szövetséget. Ez a bizalom egyben felelősség és súly, de bizakodásra ad okot azoknak, akik változást szeretnének hozni az országba – mondta Dancsó József.
Kiemelte, hogy a szelvények gyűjtésében személyesen is részt vállalt, több száz emberhez jutott el.
– Az emberek barátsággal fogadtak minket, annak ellenére, hogy rendkívül nehéz a helyzetük a mindennapi életben. Ez azt jelenti, hogy változást akarnak, nem a szélsőségekre vágynak, hanem nyugalomban kívánnak élni. A szelvénygyűjtés befejezése után pedig a klasszikusabb módon, különböző fórumokon is találkozni fogok az emberekkel, hogy megismerjem véleményüket – mondta a képviselő-jelölt.
Azt kérdeztük, hogy a kihelyezett plakátoknál és szóróanyagoknál tapasztaltak-e rongálást?
– A plakátok mindig megsínylik a kampányt. Van ahol sértetlenül megvannak, van ahol letépték, vagy az időjárás miatt leestek. Igyekszünk mindenhol pótolni a hiányosságokat. Bízom benne, hogy az emberek toleránsabbak lesznek az elkövetkező időkben és egyik jelölő szervezet plakátjait sem fogják megrongálni – mondta Dancsó.
Zalai Mihály ehhez hozzátette:
– Mi az olcsó kampányra törekszünk, így nem fogunk minden villanyoszlopra és egyéb helyre plakátot vagy molinót helyezni. A Fidesz a személyes megkeresésre helyezi a hangsúlyt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.